Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından 23-24 Temmuz 2016 tarihleri arasında Yalova’da yapılacak olan “Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonasına” Adıyamanlı bisiklet sporcuları katılıyor.
Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, gençlerin Adıyaman’da yeni tutkusu olan bisiklet sporuna hem ilgisi hem de sporcu sayılarının artış gösterdiğini vurguladı.
Bağcı yaptığı açıklamada, “Bisiklet sporunda bir yıllık bir geçmişimiz olmasına rağmen Antrenör Ahmet Oğuz’un da gayretleri ile sporcuların kısa bir süre içerisinde form tuttuğunu görmek bizleri çok mutlu etti. Hayatımızın her anında gerek spor gerekse ulaşım anlamında önemli bir yer tutan bisiklet sporunda ilimizde profesyonel ve lisanslı sporcu sayımız her geçen gün artıyor. Ben ümit ediyorum ki 2020 Olimpiyatlarına kadar ilimizde yetişecek olan milli sporcularla katılım sağlayacağız. Yalova’da ki bisiklet yarışlarına ilimizden katılacak olan 2 sporcu ve 1 antrenörümüze şimdiden başarılar diliyorum. Umarım iyi bir derece ve madalya ile ilimize döneceklerdir” ifadelerini kullandı.