Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından obeziteye dikkat çekmek ve Ramazan ayı içerisinde sağlıklı beslenmeyi gerçekleştirmek amacıyla Adıyaman Müftülüğü personellerine seminer verdi.
Müftülük salonunda gerçekleştirilen seminere Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Diyetisyen Kadir Konukçu katıldı. Seminere camilerdeki din görevlileri katıldı.
Diyetisyen Kadir Konukçu tarafından yapılan konuşmasında, “Ramazan ayı 11 ay boyunca çalışan midemizi dinlendirmek ve vücudumuzu detoks programına sokmak için bizlere büyük bir fırsattır. Ancak ramazanda da dengeli beslenmeye dikkat etmeliyiz. Günde 3-4 öğün sık sık beslenmeli sahursuz oruç tutmamalıyız. Sahurda enerji verecek besleyici,susatmayacak gıdalarla beslenmeliyiz. İftarda ise gün içerisinde boş kalan midemize bir anda yüklenmemeli yağlı soslu ağır yiyeceklerden uzak durmalı hafif yiyeceklerle beslenmeli ve çorbadan sonra 10 dakikalık bir ara verdikten sonra yemeğe devam etmeliyiz. İftar ve sahur arasında su tüketimimize dikkat etmeli özellikle yaz aylarında oluşacak su kaybını da göz önünde bulundurarak en az 2 litre su tüketmeliyiz. Meyve ve sebze tüketimine de önem vermeli iftardan birkaç saat sonra meyve tüketimi yapmalıyız. Vitamin kaybını önlemek adına çayı iftardan 45 dakika sonra içmeli tatlıyı da ara öğün gibi yemekten bir saat sonra hafif sütlü tatlı şeklinde tüketmeliyiz. Ramazanda yediklerimize dikkat ettiğimiz gibi ramazan sonrası da bayramda yediklerimize dikkat etmeli bir anda mideye yüklenmemeli ağır tatlılar et yemeklerinden uzak durmalıyız” dedi.