İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsanı Yardım Vakfı’nın (İHH), İftar Tırından Adıyaman’da yaklaşık 3 bin kişiye iftar yemeği ikram edildi.
İHH’nın "Ramazan’ın her bir günü farklı bir ilde iftar" sloganı ile il il dolaşan iftar Tırının son durağı Adıyaman oldu. Biraralık Ortaokulu ek binası bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine yetimler, aileler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum amirleri, İHH gönüllüleri ve vatandaşlar katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftar programının açılış konuşmasını İHH Adıyaman Şube Başkanı Fadıl Akkuş yaparak, bu yıl İHH İftar Tırı ile farklı bir etkinlik yaptıklarına dikkat çekti.
İHH Bölge Başkanı Bekir Çetin, İHH’nın yurt içi ve yurt dışı yardımları ve faaliyetlerinden bahsederek, Ramazan ayı boyunca 25 ilde 45 bin kişiyle buluşacaklarını söyledi.
Çetin, "Yurt içi yardım çalışmaları konusunda bugün sizinle beraber olduğumuz gibi 45 bin ailemizle kardeşimizle daha buluşacağız. İnşallah bu kardeşliğimizi, birliğimizi, dirliğimizi, sevgimizi pekiştirerek, öğretmeni, memuru ve işçisi aynı sofrada beraberce iftar açmak amacındayız" ifadelerini kullandı.