3-7 Mayıs 2016 tarihleri arasında Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen müsabakalarda Türkiye şampiyonu olan Adıyaman Belediyesi İşitme Engelliler Basketbol Takımı şampiyonluk kupasını Vali Abdullah Erin’e takdim ederek, Avrupa şampiyonluğu sözü verdiler.
Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen ziyarete Adıyaman İşitme Engelliler Basketbol Takımı, Kulüp Başkanı Mahmut Zafer Taştan ve antrenörleri katıldı.
Vali Abdullah Erin’e Avrupa şampiyonluğu sözünü veren işitme engelli sporcular, bundan sonraki hedeflerinin Avrupa kupasını kaldırmak olduğunu dile getirdiler.
Adıyaman Belediyesi İşitme Engelliler Spor Kulübü Basketbol Takımının başarısının Adıyaman için gurur vesilesi olduğunu belirten Erin, “03-07 Mayıs tarihleri arasında Afyonkarahisar’da düzenlenen basketbol şampiyonasında işitme engelli kardeşlerimiz Türkiye Şampiyonu olmuş ve ilimizi en güzel şekilde temsil etmişlerdir. Tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Bizim desteğimiz ve duamız her zaman sizlerle birlikte olacaktır. Valilik olarak tüm imkanlarımızla işitme engelli sporcularımızın yanında olacağız” ifadelerini kullandı.