Adıyaman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İle İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında düzenlenen Toplum Yararına Programlara (TYP) 14 bin 48 kişi başvuruda bulundu.
Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda sınıf ve çevre temizliği görevinde çalıştırılacak olan 460 kişi için 14 bin 48 kişinin başvurduğu öğrenildi.
İşkur Adıyaman İl Müdürü Ramazan Tatar, TYP kapsamında çalışmak için başvuranların rakamlarını açıklayarak, “20-29 Eylül 2016 tarihleri arasında yapılan başvurular sonucu, merkez ve İlçelere ait başvuru listeleri İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine teslim edildi. Katılımcıların seçimi noter kurasıyla belirlenecek.
Türkiye İş Kurumu mevzuatı gereğince, 1. listelerdeki başvuru sayıları belirlenen kontenjanın iki katını geçtiği için 2. listelerdeki başvurular (35 yaşını doldurmamış özürlü, terör mağduru, eski hükümlü olmayan erkekler) değerlendirme dışı bırakılmıştır” dedi.
TYP kapsamında Adıyaman’da 165, Besni ilçesinde 50, Çelikhan ilçesinde 20, Gerger ilçesinde 35, Gölbaşı ilçesinde 35, Kahta ilçesinde 95, Samsat ilçesinde 20, Sincik ilçesinde 25, Tut ilçesinde 15 kişi çalışacak.