Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (İyilik-Der), Doğu ve Güneydoğu bölge toplantısı Adıyaman’da gerçekleşti.
Adıyaman’da bir otelin toplantı salonunda düzenlenen İyilik-Der bölge toplantısına Doğu ve Güneydoğu bulunan 22 ilden 55 İyilik-Der temsilcisi katıldı. İyilik-Der Genel Başkanı İbrahim Bahar başkanlığında yapılan bölge toplantısında, kurban organizasyonu, terör ve Suriyeli mağdurlar için yapılacak yardımlar konuşuldu.
Doğu ve Güneydoğu’dan gelen İyilik-Der temsilcileri ile daha iyi bir iyilik organizasyonları için katılımcılarla müzakere edildiğini belirten İyilik-Der Genel Başkanı İbrahim Bahar, kurban organizasyonu ve iyilik okullarının önemine dikkat çekti.
İyilik-Der Genel Başkanı İbrahim Bahar, “Yardımların organizasyonunu ile ilgili istişarelerde bulunduk. Burada ayrıca Kurban ile ilgili organizasyonları değerlendik. Temsilcilerimizin soru ve temennileri oldu. Kurbanları hem yurt içinde hem yurt dışında organize ediyoruz. En muhtaç bölgelere giderek insanlarımızın bu ibadetlerini İslami usullere uygun olarak yerine getirilmesini ve bu kurban etini en muhtaç insanlara ulaştırılmasını sağlıyoruz. Her sene yaptığımız gibi Afrika, Asya, Balkanlar, Suriye ve Gazze de kurban kesimlerini gerçekleştiriyoruz. ‘Paylaşınca bayram olur’ sloganı ile biz bu yıl kurban organizasyonumuzu başlattık. İnşallah herkese bayram olması için paylaşımlarını bekliyoruz” dedi.
İbrahim Bahar, Suriyeli muhacirler için çalışmalara devam ettiklerini belirterek, “O insanların yetimleri ile ilgileniyoruz. Ayrıca İyilik-Der’in çok güzel başka bir çalışmasından bahsetmek işitiyorum. Suriyeli kardeşlerimize yönelik İyilik Okulları var. Bu İyilik Okullarında Suriyeli muhacirlerin eğitimlerini almalarını sağlıyoruz. Onların eğitimlerine ağırlık veriyoruz ki, hem bu ülkede kalanlar için hem de hem kendi memleketlerine gidenler için iyi bir insan güzel bir insan bilgili ve becerikli bir insan olsunlar istiyoruz. Anadolu insanımızın yardımları bütün dünyaya ulaştırılıyor. Bizim medeniyetimizin insanları yardım etmekte çok cömerttirler. Biz de bu işin köprüsüyüz” ifadelerini kullandı.
Bölge toplantısı, katılımcıların soru ve istişarelerin ardından program yemek ikramı ile sona erdi.