Adıyaman’ın Kahta İlçe Ziraat Odası Başkanı Rüştü Turanlı, FETÖ terör örgütünün gerçekleştirmek istediği darbe girişimini kınadı.
Fetullahçı terör örgütüne mensup hain bir gurubun halkın iradesini yok saymaya çalıştığını belirten Turanlı, halkın özverisi, vatansever polis ve askerlerin sayesinde amaçlarına ulaşamadıkların söyledi.
Turanlı, “Fetullahçı Terör Örgütüne mensup hain bir grup, halkın iradesini yok saymaya çalıştı, Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara çıkan kahraman halkımızın özverisi, vatansever polis ve askerlerimiz sayesinde amaçlarına ulaşamamışlardır.
Cenab-ı hak ülkemizi ve milletimizi bu tür girişimlerden korusun. Milletimizin iradesine karşı paralel yapı tarafından organize edilen, milletimizin vergileriyle alınan tankları, uçakları, helikopterleri ve silahları savunmasız halka çevirmiştir. Halkın seçtiği Cumhurbaşkanına suikast girişiminde bulunmuş. Milletin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisini ve sivil halkı bombalayacak kadar gözü dönmüş bu canileri şiddetle kınıyorum. Bizlerde Ziraat Odası olarak Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin yanındayız. Bu hain yapılanmaya karşı halkımız ile birlikte meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Hiç bir yapılanma ülkemizin birliğini ve beraberliğini bozamaz. Buna cesaret edenler de karşılığını top yekün birlik ve beraberlik içerisinde ki milletimizi karşısında bulacaktır. Milletin iradesine yapılan bu hain saldırıyı şiddetle kınıyorum" ifadelerini kullandı.