Mardin’in Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarıyla girdiği çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Turan Çelik için şahadetinin 40. gününde mevlid okutuldu.
Şehit Piyade Uzman Çavuş Turan Çelik için merkez 23 Nisan İlkokulu Konferans Salonu’nda düzenlenen mevlit programına, şehidin ailesi başta olmak üzere, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Şube Başkanı Hacı Erdengi, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
İftara doğru 23 Nisan İlkokulu Konferans Salonunda başlayan mevlit programında Müftülük görevlileri tarafından Kura’n-ı Kerim ve mevlidi şerif okunarak ilahiler seslendirildi. Vatanın mukaddesatı uğruna canlarını feda eden Piyade Uzman Çavuş Turan Çelik ve tüm şehitler dualarla anılarak Allah’tan rahmet dilendi.
Mevlid-i Şerif’in ardından okunan ezan sonrası iftarlar açıldı. Vali Mahmut Demirtaş, acılı baba Mehmet Ali Çelik’e ve şehidin yakınlarına başsağlığında bulunarak sabır diledi.
Vali Mahmut Demirtaş, şehidin 1 yaşındaki oğlunu kucağına alarak sevdi.