Vali Demirtaş, yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Adıyaman'ın, tarihsel süreç içerisinde bugüne kadar birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını, farklı dinlerin, dillerin ve etnik kökenlerin bir mozaiği olduğunu söyledi.

Adıyaman'ın en önemli özelliğinin hoşgörü ve diyalog anlayışının binlerce yıldır bu topraklarda yaşanması olduğunu vurgulayan Vali Demirtaş, şunları kaydetti:

"Adıyaman, Güneydoğu'nun en huzurlu ilidir. Bu bereketli topraklarda insanlarımız yüzyıllardır dil, din ve ırk ayrımı yapılmadan birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşamayı bilmiştir. Süryani vatandaşlarımıza farklı dil ve inanç noktasında asla ayrım yapmıyoruz. Onları şehrimizin bir zenginliği olarak görüyoruz. Devletimizin ve ülkemizin Hukuk Devleti olmasının sağladığı özgür ve hoşgörü ortamı ile ilimizde Süryani cemaatinin hiçbir sorunu bulunmadığını, bu durumun sayın Metropolit tarafından ifade edilmesinden de ayrıca memnuniyet duydum."

Patrik Vekili Yusuf Çetin ise Vali Demirtaş'a teşekkür ederek, Süryani cemaatinin yüzyıllardır Türkiye'nin sağladığı hoşgörü ortamında birlik, beraberlik ve huzur içerisinde bu topraklarda yaşadığına dikkati çekti.

Geleneksel olarak Adıyaman'da yapılan anma törenlerine katılmak için kentte geldiklerini anımsatan Çetin,  "Bu ziyaretimizle Sayın Valimize Süryani cemaatinin iyi duygularını ve ülkemize olan bağlılıklarını dile getirdi.