Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan Çiğdem ve Mehmet Cevher Parlak çiftinin ikinci çocuğu Elif Melek'in, daha annesinin karnındayken engelli olarak dünyaya geleceği belirlendi. Doktorların bebeğin alınması gerektiğini belirtmesine rağmen çift, razı olmadı. İki kolu ile bir ayak bileği olmadan dünyaya gelen Elif Melek, ailesinin desteğiyle hayata sımsıkı sarıldı.

Geçen yıl ailesine okuma yazma öğrenmek istediğini belirten Elif Melek'e ailesinin talebiyle Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen öğretmen, Eylül ayında eğitim vermeye başladı.

Kısa sürede okumayı öğrenen Elif Melek, sağlam ayağındaki parmaklarıyla kalem tutarak yazı yazıyor, çatal tutarak yemek yiyebiliyor. Okuma azmiyle çevresine örnek olan Elif Melek'in hayalini ise öğretmenlik süslüyor.

Üç çocuk babası Mehmet Cevher Parlak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarının durumunun doktorlar tarafından daha eşi hamile iken bildirilmesine rağmen, aldırmaya razı olmadıklarını söyledi.

Kızlarının dünyaya gelmesinden sonra hiç pişmanlık duymadıklarını belirten Parlak, "Elif Melek ile bu kadar neşeleneceğimizi, onunla keyifleneceğimizi beklemiyorduk. Elif Melek, Allah'ın bize verdiği bir nimet. Biz böyle takdir ediyoruz. Çok neşeli, eğlenceli bir çocuk. Bize böyle bir nimet verdiği için Allah'a şükrediyoruz" dedi.

Elif Melek'in normal çocuklar gibi okumasını istediklerini, ancak durumundan dolayı bunun aksadığını dile getiren Parlak, kızlarının öğretmeniyle çok iyi anlaştığını ifade etti.

- "Yazmasını beklemiyorduk ama şu an çok güzel yazı da yazıyor"

Anne Çiğdem Parlak da çocuklarının okuma yazma azminin kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.

Daha önce evde eğitim sisteminden bilgilerinin olmadığını dile getiren Parlak, şöyle konuştu:

"Önceleri kızıma okuma ve yazma öğretmeye çalışırım diye düşünüyordum ama çok şükür öğretmenlerin evde eğitim verdiğini öğrendik. Talebimize olumlu cevap gelince eğitime başlayan Elif Melek, şu an birçok yaşıtına göre çok daha güzel okuyor. Zaten sosyal bir çocuk, arkadaşları da var. Okuma yazma öğrendikten sonra kendine güveni daha da arttı. İnşallah aldığı eğitim büyüyünce ona daha faydalı olacak. Zaten kendisi de hep 'kardeşlerime kitap okumak istiyorum' diyordu. Yazmasını beklemiyorduk ama şu an çok güzel yazı da yazıyor."

- "Büyüyünce öğretmen olacağım"

Okuma yazmayı çok istediğini belirten Elif Melek ise öğretmenini de çok sevdiğini dile getirdi.

Kitap okumayı çok sevdiğini belirten Elif Melek, "Kitap okumayı çok seviyorum. İnsanları da çok seviyorum, arkadaşlarımı da çok seviyorum. Büyüyünce öğretmen olmak istiyorum" diye konuştu.

Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İsmail Öner ise Elif Melek için evde eğitim hizmeti vererek hem onu hem de ailesini mutlu ettiklerini vurguladı.

İlçede yaklaşık 700 engellinin bulunduğunu aktaran Öner, eğitim vermek için onlara ulaşmaya çalıştıklarını için ifade etti.

Öner, devletin şefkatli elinin engellilerin yanında olduğunu, ailelerinin bunu bilmesini istediklerini sözlerine ekledi.