Türk Hava Kurumu (THK) Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Dağhan, kurban derisi, fitre ve zekat bağışları ile ilgili açıklamada bulundu.
THK Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Dağhan, Türk Hava Kurumu’nun 16 Şubat 1925’te kurulduğunu belirterek, kurulduğu günden itibaren havacılık sanayini kurma ve geliştirme, havacılığı tanıtma ve sevdirme misyonunu büyük bir titizlikle sürdürdüğünü dile getirdi.
Mehmet Dağhan, Türk Hava Kurumu’nun devlet bütçesinden herhangi bir yardım almadan, halkın verdiği kurban derisi, fitre ve zekat bağışları ile faaliyetlerini sürdürdüğünü kaydetti.
Mehmet Dağhan, “THK toplanan bağışlar ile bir çok faaliyet sürdürmektedir. Havadan yangın söndürme imkan ve kabiliyetini ülkemize kazandıran ilk ve halen bu hizmeti sürdüren tek ulusal kurum olan Türk Hava Kurumudur. Yıllardır bu hizmeti aralıksız olarak sürdürmektedir. Sağlık Bakanlığı ile yapılan sözleşmelerde organ nakli Türk Hava Kurumuna ait hava ambulans uçakları ile yapılmaktadır.
Paraşüt okulunda paraşüt eğitimi, planör kursu, yamaç paraşüt kursu, model uçak kursu, yelken kanaat kursu verilmektedir.
Bu kurslar ücretsiz olup ve vatandaştan aldığını geri ülkenin gençlerine harcama yapan tek kurum THK’dır” dedi.