1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık Şahin Bilgilier, kızı Çilem Bilgilier, tanık Hülya Bilgilier, sanık ve müşteki avukatları hazır bulundu. 
Duruşmada söz alan sanık Şahin Bilgilier'in kızı Çilem Bilgilier, olay günü tatil için gittikleri Malatya'dan annesi ile birlikte döndüğünü, annesinin kendisine babasıyla görüşmeye gideceğini söylediğini ifade etti.

Kendisinin annesine görüşmeye gitmemesi için ricada bulunduğunu anlatan Çilem Bilgilier, "Ben anneme babamın yanına gitmemesini istedim. Gitmesi halinde daha öncekiler gibi yine taratışmalarını söyledim. Annem de ısrarla babamın yanına gideceğini ve konuşacağını söyledi. Bu olaylardan önce de babam bana Antalya'ya gideceğini, orada birlikte 4 kişilik aile kuracağımızı söyledi. 4 kişiden kastı babam, ben ve 2 kardeşimdi. Ben annemle birlikte kalmak istemiyordum. Ayrıca annem babamın yanına gideceğini söyleyince, ben telefonla babamı arayıp annemin geleceğini söyledim. Babam da annen gelmesin, yoksa tartışırız dedi" şeklinde konuştu.

Duruşmada söz alan öldürülen Sevgi Pektaş'ın eski eltisi Hülya Bilgilier de olay günü Sevgi Pektaş'ın eve gelerek Şahin Bilgilere hakaretler ettiğini öne sürdü.

Mahkeme heyeti, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü kurum vekili olarak avukat Şirin Yılmaz'ın davaya katılma taleplerini kabul etti.

Ayrıca Malatya Adli Tıp Kurumundan otopsi raporunun istenilmesine karar verildi.

Besni Mal Müdürlüğünde çalışan 41 yaşındaki Sevgi Pektaş, ayrıldıktan sonra problemler yaşadığı eski eşi Şahin Bilgilier'in evine gitmiş, burada çıkan tartışmanın ardından eski eşi tarafından tabancayla vurularak öldürülmüştü.

Olayın ardından polise teslim olan zanlı Şahin Bilgilier, tutuklanmıştı.