Afşin Kaymakamlığı tarafından hazırlanan "Afşin" kitabı tanıtıldı.

Afşin Kaymakamlığı tarafından görevlendirilen 11 öğretmenden oluşan ekibin 4 yıl süren çalışması sonucu hazırlanın kitabın tanıtımı için Kaymakamlıkta program düzenlendi.

 Kaymakam Faik Arıcan, yaptığı konuşmada, ilçeyi sosyal, kültürel, tarihi ve coğrafi yönleriyle tanıtmak amacıyla hazırladıkları kitabın 4 yıllık bir emeğin ürünü olduğunu kaydetti.

Hazırlanan eserin ilçenin tanıtımına katkı sağlayacağını, gelecek nesillere Afşin'i tanıtacağını ifade eden Arıcan, şunları söyledi:

"Kitabımız 165 sayfadan oluşuyor. Tarihi Eshab-ı Kehf külliyesi hakkında ayrıntılı bilgiler bulunmakta ayrıca belde ve köylerimizin tanıtımı, iklimi, doğası, nüfusu, ekonomisi, sportif faaliyetleri, yemek kültürü, dil hazinesi, şair ve ozanlarımızı anlatan güzel bir eser ortaya çıktı. Afşin 1944 yılında ilçe oldu ve ne yazık ki o günden bugüne kadar böyle toplu bir eseri yoktu. Kaymakamlık olarak bu sorunu ortadan kaldırdık.  Bu kitap bir akademik çalışma değildir. Tamamen halkımızın, vatandaşlarımızın, öğrencilerimizin rahatça ulaşabilecekleri ve rahat, anlaşılır bir eser olması için gayret gösterdik. Bu kitabın hazırlanışında ve hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum."

Arıcan, kitabın hazırlanmasında emeği geçenlere takdir belgesi verdi.