Afşin Devlet Hastanesi bünyesine kazandırılan tomografi cihazı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, açılışta yaptığı konuşmada, iktidarlarının sağlık alanında başarılı çalışmalar yaptığını belirtti.

"İktidarımız boyunca en büyük yatırımı sağlık alanında yaptık" diyen Güvenç, sağlık alanında çok büyük mesafe alındığını belirterek, şunları kaydetti: "Bizim hedefimiz, insanlar bulundukları yerlerde tedavi olsunlar, başka yerlere gitmesinler. Bugün burada bu tomografi cihazının açılışını yaparak vatandaşlarımızın başka yerlere gitmemelerini sağlamış olacağız" dedi.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Fatih Erkoç ise Türkiye'nin her tarafından vatandaşlara kaliteli bir sağlık hizmeti sunulduğunu kaydetti.

Tomografi cihazının Afşin'e kazandırılmasının önemine dikkati çeken Erkoç, şöyle konuştu: "Daha önce milyonlarca dolar değerindeki bu cihaz Sağlık Bakanlığımızın toplu alımları sayesinde 650 Bin TL gibi bir rakamla alındı. Bunun dışında çok önemli yatırımlarımız var. Yeni bir binamız yapılmakta bu bina ek bina olarak geçiyor ama eski mevcut bulunan binamızda daha güzel ve daha büyük bir bina yapılmakta."

Erkoç, Afşinlinin yatırımlar tamamlandıktan sonra hiçbir yere gitmeden hastanede dertlerine deva bulacağını sözlerine ekledi.

Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Kamil Türkmen de tomofrafi cihazının Afşin Devlet Hastanesi'ne kazandırılmasıyla büyük bir açığın ortadan kalktığını belirtti.

Konuşmalar ardından, tomografi cihazının açılışı yapıldı.

Programa, Afşin Kaymakam Vekili Ahmet Akyürek, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, İl Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak ile diğer ilgililer katıldı.