KSÜ, Afşin Kaymakamlığı, Afşin Belediyesi ve Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü eğitim için güçlerini birleştirdi. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 4004 Doğa Okulları Destek Programı ve 4007 Bilim Şenlikleri Destek Programı kapsamındaki 4 farklı proje için işbirliği ve destek protokolleri törenle imzalandı.

Afşin Öğretmenevinde düzenlenen imza törenine üniversite Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, KSÜ Afşin Sağlık Yüksekokulu ve Afşin Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tamer Rızaoğlu, Afşin İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Özgür Gümüşay, Afşin İlçe Emniyet Müdürü Metin Cengiz, Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaba, Afşin İlçe Sağlık Müdürü Uzman Dr. Mehmet Boz, Afşin İlçe Tarım Müdürü Muhammet Kayapınar, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Afşin İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

Protokol imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, üniversitelerin ülkenin ihtiyacı olan nitelikli iş gücünün yetiştirilmesindeki rolüne dikkat çekerek, bu kilit rolü üstlenen üniversitelerin şehirdeki paydaş kurum ve kuruluşlarla yakın işbirliği halinde olması gerektiğini vurguladı.

“Biz KSÜ olarak, şehrimizdeki bütün kurum-kuruluşlarla, sivil toplum kuruluşu ve sektör temsilcileriyle etkili ve verimli işbirlikleri yürütüyoruz. İmzalanan her anlaşmanın uygulama aşamasını da titizlikle takip ediyoruz.” diyen Rektör Can, “Bugün de Afşin ilçemizde TÜBİTAK 4004 Doğa Okulları Destek Programı ve TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destek Programı kapsamında hazırlanan 4 projenin işbirliği ve destek protokollerini imzalıyoruz. Protokol süreçlerini üniversite olarak bizler ve ilçemizin güzide kurumları takip edilecek ve protokolün gerekleri adım adım yerine getirilecek. Biz kurum ve kuruluşlarımızdan gelen bu yöndeki her talebe imkânlarımız ölçüsünde destek vermeye her zaman hazırız.” diye konuştu.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ise projenin kendilerini heyecanlandırdığını belirterek, “Afşin’de tüm kurumlar, STK’lar, Ticaret Odasından Esnaf Odasına kadar el birliği ile işe koyuldular. Tabi bizim en büyük bilimsel alanda destekçimiz üniversitemiz. Kahramanmaraş Sütçü İmam üniversitesi ve Sayın Rektörümüz arkamızda. İnşallah gençlerimizi bilimle haşır neşir edip, yetenekli gençlerimizi önümüzde ki yıllarda çok iyi yerlerde görmek istiyoruz. Bu konuda projemizde görev alan herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaba da “Biz de bilime hevesli öğrencilerimizin heveslerini kamçılamak bilimsel çalışmalara onları yönlendirebilmek için bu tür programları önemsiyoruz.” dedi.

KSÜ, Afşin Kaymakamlığı, Afşin Belediyesi ve Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülecek protokollere; Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü, Afşin İlçe Sağlım Müdürlüğü, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası, Afşin Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Afşin İlçe Tarım Müdürlüğü, Tema Vakfı Afşin Şubesi, Afşin Öğretmenevi, Afşin-Elbistan B Termik Santral Müdürlüğü, Zümrüt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Afşin Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çogulhan Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Afşin Özel Karaoğlan Koleji tarafından destek verecek.