23. Dönem Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Uzman Doktor Cafer Tatlıbal hayatını kaybetti. Tatlıbal'ın cenazesinin İstanbul'da toprağa verileceği öğrenildi.

Cafer Tatlıbal kimdi:

Cafer Tatlıbal 7 Mayıs 1945 Kahramanmaraş’ta doğdu. Türk hekim ve politikacı...

Babasının adı Ali, annesinin adı Nevruz'dur. İlk, orta ve lise öğrenimini Kahramanmaraş'ta tamamladı. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. İhtisasını Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp Anabilim Dalı'nda tamamladı. Van Devlet Hastanesi'nde Uzman Hekim olarak çalıştı. Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Genel Müdürü olarak görev yaptı.

cafer-ttalibal

Kahramanmaraş Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Klinik Şefi ve Kemali Beyazıt Fizik Tedavi Hastanesi Başhekimi olarak çalıştı.

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü olarak görev yaptı. Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdür Vekili olarak çalıştı.
22 Temmuz 2007 tarihinde 23. Dönem AK Parti Kahramanmaraş milletvekili olarak TBMM'ye girdi. Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) 54. Dönem Genel İdare Kurulu Üyeliği, Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Üyeliği, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu üyeliği gibi sivil toplum kuruluşlarında görev yaptı.
Tatlıbal, evli ve 4 çocuk babasıydı.