Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin Kurban Bayramında Belediye Otobüslerini üç gün ücretsiz yapmasının ardında akıllara durgunluk veren bir kurnazlık ortaya çıktı. Ancak bu kurnazlık binlerce vatandaşın mağdur edilmesine ve vatandaşalr ile Halk otobüsü şoförlerinin arasında tartışmalar yaşandı.

MAVİ OTOBÜSLERİ KIRMIZIYA BOYAYIP YENİ DİYE TANITMA OLAYINI HATIRLADINIZ MI?

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz aylarda aldığı kırmızı renkli 5 yeni otobüsü törenle hizmete sundu. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün bir sene önce aldığı mavi renkli otobüsleri de kırmızıya boyayıp yeni otobüslerle birlikte tören alanına getirmesi tartışmalara neden oldu. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Hayrettin Güngör'ün eski otobüsleri boyayıp yeni diyerek hizmete soktuğunu ve vatandaşları kandırdığını iddia etti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayreettin Güngör ise yeni otobüslerin kırmızı renkli olduğunu, geçen sene aldıkları mavi renkli belediye otobüslerini de kırmızıya boyadıklarını ve bir standardın sağlandığını ifade etti.

ucretsiz_toplu_tasima

KURBAN BAYRAMINDA ÜCRETSİZ OTOBÜS GÖRSELİNDE MAVİ RENKLİ OTOBÜSLERİ KULLANDI

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi işte tam da bu noktada akıllara durgunluk verecek bir kurnazlığa imza attı. Belediye Kurban Bayramında Belediye Otobüslerinin üç gün ücretsiz olduğunu duyurduğu görselde yeni aldığı 5 kırmızı renkli otobüsün ve geçen sene aldığı ve kırmızıya boyadığı otobüslerin fotoğrafını kullanmak yerine mavi otobüs görsellerini kullandı.

Belediye otobüslerinin kırmızı, Özel Halk otobüslerinin mavi olması sebebiyle görsele bakarak özel halk otobüslerinin ücretsiz olduğunu düşünen çok sayıda vatandaş mağdur oldu.

Ücretsiz olan otobüslerin Belediye otobüsleri olduğunu açıklamaya çalışan Özel Halk otobüsleri şoförlerine vatandaşlar belediyenin kullandığı görseli gösterdiler.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin yaptığı renk kurnazlığına vatandaşlar büyük tepki gösterdiler.