Merkez Bankasında 818,2 Milyar Liralık Tarihi Zarar! Merkez Bankasında 818,2 Milyar Liralık Tarihi Zarar!

Akaryakıt fiyatlarının artmasıyla birlikte kartlı ödemelerde komisyon ücretlerine yönelik bir değişiklik geliyor. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası, BDDK'ya yapılan teklifle, nakit ödemelerde indirim yapılırken kartlı ödemelerde yüzde 3'lük komisyonun vatandaşa yansıtılmasını talep ediyor. EPİGİS Başkanı Fesih Aktaş, bankaların yansıttığı komisyonun vatandaş tarafından ödenmesini isteyerek, nakit ödemelerde ise depoda iki litre benzinin bedavaya verilebileceğini belirtiyor.

EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Akaryakıt alımlarında banka kredi kartı komisyon oranlarının yüzde 3'lere ulaştığını ve istasyonlarda yapılan alımların yüzde 90'ının kredi kartlarıyla gerçekleştiğini" belirtti. Bu durumun istasyonları olumsuz etkilediğini vurgulayan Aktaş, BDDK'nın ilgili yönetmeliğinde değişiklik yaparak kartlı ödemelerde vatandaştan komisyon alınmasını önerdi.

EPGİS Başkanı Aktaş, akaryakıt alımlarında nakit ödemelerde indirim yapıldığında vatandaşların ortalama 2 bin 500 TL'ye doldurduğu bir depoda 2 litre benzinin bedelini ödemeyeceğini belirtti.

Ayrıca, nakit ödemelerde fatura düzenlendiği için devletin vergi kaybı olmayacağını vurguladı. Aktaş ayrıca, kredi kartı ile yapılan ödemelerde 'hizmet bedeli faturası' kesilmesi durumunda bu miktarın üzerine KDV ekleneceğini, bu sayede Hazine'nin ek vergi geliri elde edeceğini ifade etti.