31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde CHP'nin Kazandığı İller Ve Oy Oranları! 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde CHP'nin Kazandığı İller Ve Oy Oranları!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görüşmesinin ardından, 30 büyükşehir için yerel seçimlerde izlenecek yol netleşti. AK Parti ve MHP, ortak aday stratejisi benimseyerek 30 büyükşehirde iş birliği yapacak. Mynet'in haberine göre, iki parti, Adana, Mersin ve Manisa başta olmak üzere birçok büyükşehirde ortak aday belirleme kararı aldı.

Görüşmeler devam ederken, Adana'da AK Parti'nin aday çıkarması ve MHP'nin desteklemesi beklenirken, Mersin ve Manisa'da AK Parti aday çıkarmayacak, MHP'nin adayını destekleyecek. Ortak aday stratejisinin uygulanacağı 30 büyükşehir arasında Kahramanmaraş, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Gaziantep, Konya, Bursa, ve Diyarbakır gibi iller bulunuyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı açıklamada, "Uzlaşamayacağımız bir şey de yok. Çünkü bizim için her şeyden önce Türkiye'dir. Önce ülkem ve milletim diyen iki siyasi irade el ele verdi" dedi. AK Parti ve MHP'nin ortak aday stratejisiyle seçimlere nasıl bir etki yapacağı merakla bekleniyor.