CHP İzmit Gençlik Kolları üyesi grup, gerçekleştirdikleri Ali İsmail Korkmaz eyleminde, basın açıklaması yaparken, şüpheli paket şoku yaşadı. Şüpheli paketi fark eden polis, açıklamanın sonlandırılmasını istedi. Uyarı üzerine birkaç adım uzaklaşan grup, açıklamasını burada sürdürdü, ardından sonlandırdı. Fünye ile patlatılan paketten tanıtım ilanları çıktı.

CHP İzmit İlçe Gençlik Kolları, Gezi eylemleri sırasında, Ali İsmail Korkmaz'ın hayatını kaybetmesine sebep olan kişilere verilen cezanın yanı sıra, gündemdeki bazı konulara tepki göstermek için eylem düzenledi. Belediye İşhanı önünde toplanan CHP'li grup, 'Haksızlığa, hırsızlığa, katliamlara karşı boyun eğmeyeceğiz' pankartı açarak yürüyüşe geçti. Grup, iktidar aleyhine slogan atarak, Sabri Yalım Parkı'na kadar yürüdü. Parkta toplanan grup adına, CHP İzmit Gençlik Kolları Başkanı Devrim Bal, açıklama yaptı. Bal, AKP hükumetini eleştirerek, "Bu hırsızlar, katiller unutmamalı ki gün gelecek, devran dönecek, bu halk onlardan hesap soracak." dedi.

Bal, Gezi eylemleri sırasında, Ali İsmail Korkmaz'ın hayatını kaybetmesine neden olan sanıklara verilen cezaların azlığına tepki gösterdi. Bal, şöyle devam etti: "Mahkeme üzerine kurulan baskı sonucunda, kamu vicdanını rahatsız eden, kanımızı donduran adil olmayan yargı kararını kınıyorum." Bal, ortada delil olmadan, suçu sabitleşmeden hapiste yatan gazetecileri yargılayanların, tarihin en büyük yolsuzluğunu yapanları, hırsızları, katilleri, koruyup, kolladığını, akladığını ileri sürdü.

Bal, açıklamasını sürdürürken, bir polis müdürü, açıklama yapılan yerde bulunan çöp bidonunda şüpheli bir paketin bulunduğunu belirterek, açıklamanın sonlandırılmasını istedi. Uyarı üzerine birkaç adım uzaklaşan grup, açıklamasını burada sürdürdü, ardından sonlandırdı. Grup, olay yerinden uzaklaştı.

Polis, olay yerindeki güvenlik şeridini genişletti ve bomba imha uzman çağırdı. Polis, bu sırada çevrede toplanan vatandaşları uzaklaştırdı. Olay yerine gelen uzman, şüpheli pakete fünye yerleştirdi. Paket, kontrollü bir şekilde patlatıldı. Paketin içinden tanıtım ilanları çıktı. İlanlar, bir çöpçü tarafından toplanarak götürüldü. Olaydan sonra herkes derin bir nefes aldı.