Amasya’da çiftçiler traktörlerle konvoy oluşturarak Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.
Amasya Ziraat Odası’nın önderliğinde toplanan yaklaşık 100 çiftçi, "Darbeye ve darbecilere hayır" sloganıyla traktörlerinin üzerine astıkları Türk bayraklarıyla şehir merkezinde tur attılar.
Amasya Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baş, “Gün milli iradeye ve demokrasimize sahip çıkma günüdür. Hiçbir darbe, hiçbir kalkışma asla meşru değildir ve hiçbir şekilde, hiçbir gerekçeyle savunulamaz” dedi.
Milletin iradesi dışında bir iradeyi de tanımadıklarını belirten Mehmet Baş, “Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da tavrımız değişmeyecek. Canımız pahasına bu vatana, bu bayrağa ve demokrasiye sahip çıkacağız. Bu süreçte meydanlarda Amasya halkını yalnız bırakmayan Sayın Belediye Başkanımız Cafer Özdemir’e dik duruşundan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Baş’ın şilt verdiği Belediye Başkanı Özdemir de, “Alın terini helaliyle kazanan çiftçilerimiz devletinin yanında olduklarını ve her zaman devletine sahip çıktıklarını bir kez daha özveri ile gösterdiler ve demokrasi nöbetine ‘bizde varız’ dediler” şeklinde konuştu.