Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Türk Polis Teşkilatı’nın 171. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Demokrasinin işlerliği, özgürlüklerin korunması ve adaletin tesisi ancak huzur ve istikrar ortamının sürdürülmesiyle sağlanabilir. Polislerimiz bu şuurla görevlerini adalet, eşitlik, sabır ve hoşgörü çerçevesinde gece gündüz yerine getirme gayretindedir” dedi.
Toplumsal huzurun sağlanması için büyük bir özveriyle çalışan Türk Polis Teşkilatı’nın 171. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadığını, gücünü yasalardan ve halktan alan polisin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır" sözünde belirttiği gibi toplumsal huzur ve istikrarın teminatı olmaya devam edeceğine değinen Vali Çomaktekin, “Huzurlu, ekonomik kalkınmasını tamamlamış ve refah içerisinde yaşamak için güvenliği sağlamamız şarttır. İşte bu gerçekten hareketle emniyet ve jandarma teşkilatımız her gün değişen ve gelişen şartlara uygun olarak vatandaşlara iç güvenlik hizmetini iyileştirerek sunma çabasını sürdürmektedir” diye konuştu.
Çomaktekin, “Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, vatandaşlarımızın huzur ve esenliği için en değerli varlıkları olan canlarını dahi feda etmekten kaçınmayan aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anar, halen görevi başında olan polislerimize, özverili bir şekilde yürüttükleri güvenlik hizmetinden dolayı teşekkür eder, aileleri ve sevdikleri ile birlikte sağlık ve huzur dolu günler dilerim” ifadelerini kullandı.