Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Kulübü Derneği tarafından Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78’inci yıl dönümünde gerçekleştirilen “Kültür ve Turizm Bakanları Gözünden Başkent” paneline katıldı.
Ankara Konağı’nda gerçekleştirilen panelin moderatörlüğünü Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın üstlenirken, eski Kültür ve Turizm Bakanları Agah Oktay Güner, Namık Kemal Zeybek ve Ertuğrul Günay da bilgi ve tecrübeleri ile konukları aydınlattı.
"Ankara sonsuza kadar başkentimiz olarak kalacaktır"
Panelde konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar sözlerine Atatürk ve silah arkadaşlarını anarak başladı. Yaşar, “Mustafa Kemal Atatürk’ün savaş yıllarından başlayarak yaptığı bir çok işte karşısına çıkanlar olmuştur. Bugün dahi Atatürk’ün devrimlerini tartışanlar olduğunu görüyoruz. Diğer İslam ülkelerine baktığımızda İslam ülkelerinde Türkiye’den daha iyi düzeyde bir ülkeyi göremiyoruz. Halkın kendi kendini yönetmesini sağlayan Cumhuriyeti bize armağan eden Atatürk’ü iyi anlamalıyız ”dedi.
Yaşar, “Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için misakı milli sınırlarındaki her karış vatan toprağı kutsaldır ancak nerede olursak olalım hepimiz için Başkentimiz Ankara ortak paydamız, hepimizin kalbinin attığı, milli iradenin başkenti, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın ebedi istirahatgahının bulunduğu kutsal merkezimizdir. Sonsuza kadar başkentimiz olarak kalacaktır” diye konuştu.
“Atatürk, Cumhuriyet ve Başkent Ankara ayrılmaz bir bütündür”
Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, “Milli Mücadelemiz Anadolu merkezli bir hareketti ve bu hareketin lokomotif işlevi gören Başkent Ankara’ydı ve bu hareketin lideri Mustafa Kemal Atatürk’tü” dedi.
Panelde söz alan Kültür ve Turizm eski Bakanları Agah Oktay Güner, Namık Kemal Zeybek ve Ertuğrul Günay ise Atatürk hakkında yaşanmış olayları anlatarak Atatürk’ü yanlış anlamanın ve anlatmanın nelere sebep olacağını ifade ettiler.
Panel sonrasında katılım sergileyen eski Bakanlara birer Seymen Heykeli verilirken Başkan Fethi Yaşar da Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın’a plaketini verdi.