Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Milli iradeyi ortadan kaldırmaya teşebbüs eden hainler milletin gücü, kararlılığı ve vatanına sahip çıkmasıyla yenildi" dedi.
FETÖ’nün teşebbüs ettiği hain darbe kalkışmasının ardından vatandaşlar meydanlarda demokrasi ve milli iradeye sahip çıkmaya devam ediyor. Kalkışmanın başladığı andan itibaren alanlardan ayrılmayan, tek yürek olan ve Kızılay’da demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla kardeşlik mesajı veren Başkan Ak, "Toplumumuzun her kesimi bir arada bu birlik ve beraberliği koruyalım, kardeşliğimizi bozmayalım. Memleketimizin her karış toprağında şühedanın kanı var, atalarımızın kanı var. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” ifadelerini kullandı.
Yaşanan hain darbe teşebbüsüne karşı Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri ile ümmetin Türkiye’nin yanında olduğunu ifade eden Başkan Ak şunları söyledi:
"Bosna, Kosova, Filistin, Makedonya, Balkanlar, Kırgızistan, Kazakistan, Azerbaycan, Türkmenistan’daki kardeşlerimiz bizler için, ülkemiz için dua ediyor. Türkiye ayakta, bütün bu ülkelerdeki kardeşlerimiz için ülkemizin daha güçlü olması lazım. Ülkemizin kalbi Ankara’da teröristlere karşı birlik olacağız, nöbet tutarak demokrasimizi koruyacağız."
Kızılay’da genç, yaşlı, kadın, erkek, engellinin bir araya gelerek vatana ve bayrağa sahip çıktığını vurgulayan Ak, alandakilerle demokrasi bayramında buluşmaya devam edecekleri mesajını verdi.