Yenimahalle’de değişim rüzgârını estirmeye devam eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, küçük belediyelerden seçtiği kardeş belediyelere yardımlar yapmayı da sürdürüyor. Başkan Yaşar, memleketi Afyonkarahisar’ın Evciler ilçesinde Yenimahalle Belediyesi tarafından yapılan parkın açılışını yaptı.
Yenimahalle Belediye Başkanlığı’nın yanı sıra İç Anadolu Belediyeler Birliği Başkanlığı’nı da yürüten Yaşar, bu kapsamda birliğe bağlı belediyelerin her türlü ihtiyacıyla yakından ilgileniyor. Özellikle imkân olarak dezavantajlı konumda bulunan bazı belediyelerin birçok ihtiyacına imkânlar ölçüsünde destek vermeye çalışan Başkan Yaşar, son olarak memleketi Afyonkarahisar’a bağlı Evciler, Dazkırı ve Denizli’ye bağlı Bozkurt ilçelerini ziyaret etti. İlçelerde yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Yaşar, meslektaşlarıyla fikir alıverişinde bulundu. Yaşar, ayrıca Afyonkarahisar’ın Evciler ilçesinde Yenimahalle Belediyesi’nin katkılarıyla yapılan Cumhuriyet Meydanı’ndaki 700 metrekarelik alana sahip modern parkın açılışını yaptı. Baştan aşağıya modern bir şekilde yenilenen parkın havuzundan kamelyasına kadar en ince ayrıntısı düşünüldü. İlçe sakinleri tarafından beğenilen parkın açılış töreninde CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Kaymakam Fatih Sayar, CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Dr. Mehmet Kemal Demirkıran, Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan, Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Başkafa, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, İç Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Salim Çoruk katıldı.
15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimini lanetleyen Yaşar, "Bugün birlik ve beraberlik günüdür" dedi. Darbeye halk olarak birlik ve bütünlük içinde cevap verildiğine dikkat çeken Yaşar, "FETÖ ve diğer iş birlikçileri yıllar önce denediklerini yıllar sonra bir daha denediler ama başarılı olamadılar" diye konuştu.
Yenimahalle Belediyesi olarak kardeş belediyeciliğe önem verdiklerinin altını çizen Yaşar, "Ekonomik olarak dezavantajlı olan bazı ilçelerimize elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Evciler ilçemiz de Afyon’un güzide bir ilçesi, çok güzel bir tesise kavuştu" dedi.
Belediyeler Birliği bünyesinde ilçeye bir adet itfaiye verildiğini aktaran Yaşar, "Bu çevrede ormanlık alan çok olduğu için zaman zaman yangınlar meydana geliyordu. Bunun için ilçemize bir adet itfaiye arabası kazandırdı" dedi.
Evciler Belediye Başkanı Saim Özer ise Yaşar’a destekleri için teşekkür ederek, "Başkanımız gerek tecrübe olarak gerekse imkanları ölçüsünde ne zaman sıkışsak bize yardımcı oluyor. Bizim ağabeyimiz olarak gerekeni yapıyor. Bu konuda ilçemize kazandırdıkları teşekkür ederim" diye konuştu.