Keçiören Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gençlere sporu sevdirmek ve onları spora yönlendirmek amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Keçiören Okullar Ligi’nin voleybol final müsabakaları sonuçlandı. Voleybol branşında dereceye giren öğrencilerin madalyalarını Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak taktı.
42 takımdan 630 sporcunun katıldığı voleybol turnuvasında toplam 88 maç yapıldı. Ali Özdemir Spor Tesisleri’nde düzenlenen final müsabakalarında öğrenciler, şampiyon olabilmek için kıyasıya mücadele etti. Voleybol takımlarının final karşılaşmalarını Başkan Ak’ın yanı sıra, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil ve çok sayıda sporsever de izledi.
BAŞKAN AK’TAN ÖĞRENCİLERE ÇANAKKALE SÜRPRİZİ
"Bugün burada güzel bir mücadele gerçekleştiren bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum" diyerek sözlerine başlayan Başkan Mustafa Ak, "Hepiniz gönlümüzün birincilerisiniz. Bu disiplinle spora devam etmenizi diliyorum. Bugün sizlere bir sürprizim var, sadece şampiyon olanları değil ilk dörde giren tüm takımlarımızı Çanakkale gezisine göndereceğiz" dedi.
Dereceye giren takımlara kupalarını 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Fatih Stadyumu’nda gerçekleştirilecek olan büyük bir törenle teslim edeceklerini hatırlatan Başkan Ak, "Aynı zamanda kupa törenimizde siz sevgili gençlerimiz için konserler de olacak. Yine müsabakaya katılan bütün okullarımıza malzeme desteğinde bulunacağız. Bizler sizleri çok seviyoruz ve düzenlediğimiz bu organizasyonlar ile kardeşliğimiz, birliğimiz ve beraberliğimiz daha da gelişsin istiyoruz. Sizler bugün burada Keçiören’i çok güzel temsil ettiniz" diye konuştu.
DERECEYE GİRENLERE MADALYA VERİLDİ
Keçiören Bağlum Spor Kulübü olarak lisanslı sporcular yetiştirmek amacıyla turnuvaya katılan öğrencileri takip ettiklerini belirten Başkan Ak, "Bu yıl üniversite sınavına gireceklerin Allah gönüllerindeki üniversiteyi nasip etsin inşallah. Devlete, millete hizmet etmenizi sağlayacak güzel yerlerde sizleri görmek istiyoruz" ifadelerini kaydetti.
Turnuvaya katılan bütün takımları ve şampiyonları kutladığını belirten Kaymakam Dirim ise, "Spor yaparak çok önemli bir başlangıca imza attınız. Sadece okul yıllarınızda değil bir ömür boyu spora devam etmenizi diliyorum" dedi.
Müsabakaların sonunda ortaokul kızlar kategorisinde birinci Yeşiltepe Ortaokulu, ikinci 23 Nisan Ortaokulu, üçüncü İbn-i Sina Ortaokulu, dördüncü Danişment Çiçekli Ortaokulu; lise kızlarda birinci Aydınlıkevler Anadolu Lisesi, ikinci Kalaba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, üçüncü Aydınlıkevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, dördüncü Nuri Pakdil Anadolu Lisesi; lise erkeklerde birinci Keçiören Anadolu Lisesi, ikinci Aydınlıkevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, üçüncü Etlik Anadolu Lisesi ve dördüncü Nuri Pakdil Anadolu Lisesi oldu. Dereceye giren okullara madalyalarını Başkan Mustafa Ak, Kaymakam Dirim ve Mustafa Kılıçgil verdi. Program müsabakalara katılan tüm sporcularla fotoğraf çekimi ile sona erdi.