Mamak Belediyesi’nin evli çiftlere yönelik başlattığı aile danışmanlık hizmeti devam ediyor. Boşanmaların büyük bir hızla arttığı günümüzde evliliğinde sorun yaşayan ve uzman desteğine ihtiyaç duyan ailelere destek sağlanıyor.
Mamak Belediyesi Kadın ve Aile Danışma Merkezi’nde devam eden aile danışmanlığı hizmetinden yüzlerce çift danışmanlık hizmeti aldı. Merkezde aile içerisinde yaşanan problemler, çocukların yetiştirilmesi, evdeki sorumlulukların dağılımı, anne ve babanın yoğunluğu, eşler arası iletişim sorunları, aile içi maddi sorunlar gibi birçok konuda çiftlere yol gösteriliyor. Stres yönetimi, öfke kontrolü, benlik algısını keşfetme, çözüm odaklı terapi gibi yöntemlerle aile içinde yaşanan sorunlara çözümler üretiliyor. Aile danışmanlık hizmetinden faydalanmak isteyen çiftler 363 84 76 numaralı telefondan randevu alarak danışmanlık hizmetinden ücretsiz olarak faydalanabiliyor.
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, toplumun temel taşı olan ailenin güçlü ve sağlıklı olmak zorunda olduğunu belirterek, "Aile içerisinde yaşanan ve çiftlerin içinden çıkamadığı bazı sorunlar uzman kişilerin desteğiyle çözülebilir" dedi.