Sincan Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirmesi için tüm önlemleri aldı. Kurban satış ve kesim alanlarındaki kontrollerine devam eden özel ekipler, bayram süresince de çalışmalarını aralıksız sürdürecek.
Sincan Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı’nda ibadetlerini gönül rahatlığıyla yerine getirmesi için tüm önlemleri aldı. Kurban kesimi ve satışının yapılacağı alanlarda hijyene büyük önem veren Sincan Belediyesi ilgili birimleri alarma geçirdi. Zabıta, Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler ile Çevre Koruma ve Kontrol müdürlüklerinin işbirliğiyle gerçekleştirilen çalışmalar Kurban Bayramı sonuna kadar devam edecek. Oluşturulan özel ekipler bayram süresince tam mesai yaparak vatandaşın huzurunu ve güvenliğini sağlayacak.
11 noktada kesim yapılacak
Vatandaşlar kurbanlıklarını Sincan Belediyesince belirlenen Çimşit ve Yenikent kurban satış ve kesim yerlerinden alabilecek. Kurbanlıkların kesimleri Tandoğan, Osmanlı, İstasyon, Plevne, Yunus Emre, Mevlana, Gazi Osman Paşa ve Pınarbaşı Mahallesi Pazar yerleri ile Tuğra Anıtı arkasında da yapılabilecek. Sincan Belediyesince belirlenen noktalar dışında kesim yapılmasına izin verilmeyecek.
24 saat denetim
Sincan Belediyesi vatandaşların sorunsuz bir bayram geçirmesi için diğer zamanlarda olduğu gibi bayram boyunca da aralıksız çalışacak. Veteriner, zabıta ve temizlik personelinden oluşturulan özel ekipler Kurban Bayramı süresince kurban pazarlarında hizmet verecek. Binlerce kurbanlığın genel kontrollerini ve damga denetimlerini yapan veteriner hekimler, yaşanacak herhangi bir sağlık sorununda hemen devreye girecek. Temizlik işleri, kurulan özel ekiplerce gerçekleştirilerek kötü görüntülerin oluşmasının önüne geçilecek.Zabıta ekipleri de 24 saat boyunca denetimlerini sürdürecek. Vatandaşlar 444 4 762 numaralı telefondan günün her saati zabıta ekiplerine ulaşabilecek.
Adres Çimşit Mahallesi
Sincan Belediyesince Çimşit Mahallesi’nde inşaa edilen 110 bin metrekarelikyeni Kurban Satış ve Kesim Alanı da son teknoloji kesimhanesi ve sosyal tesisleriyle Kurban Bayramı’nda ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşların yüzünü güldürecek.Aydınlatmadan, otoparka, yollardan banyo ve tuvalete kadar vatandaşın ihtiyaç duyacağı her şeyin düşünüldüğü kurban pazarında son teknoloji kesimhane ile günde 1500 kurban kesilebilecek. Vatandaşlar büyükbaş hayvanları için 185, küçükbaş hayvanları için ise 50 Türk Lirası ödeyerek hijyenik bir ortamda kesimlerini gerçekleştirebilecek. 15 sokak ve bir caddeden oluşan pazarda, market, mescit, kantar gibi pek çok alan da vatandaşlara hizmet verecek.
Başkan Tuna yeni kurban pazarını inceledi
Çimşit Mahallesi’nde kurulan yeni kurban pazarında incelemelerde bulunan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, kurban satıcıları ve vatandaşların rahatı için gerekli tüm koşulları sağlamaya gayret gösterdiklerini ifade etti. Aydınlatmadan, otoparka, yollardan banyo ve tuvaletlere kadar her şeyin düşünüldüğüne dikkat çeken Başkan Tuna, “Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı en huzurlu şekilde geçirebilmesi için her türlü önlemi aldık. Vatandaşlarımız yaklaşan Kurban Bayramı’nda hijyenik koşullarda kurbanlık hayvanlarını satın alıp, İslami usullere uygun olarak gönül rahatlığıyla kestirebilecekler” dedi.
Çalışmalar devam edecek
Sincan Belediyesince belirlenen noktaların dışında kesim yapılamayacağını hatırlatan Başkan Tuna, “Farklı alanlarda ya da sokaklarda kurban kesimi yapılmaması konusunda da vatandaşlarımızdan hassasiyet bekliyoruz. Çalışma ve denetimlerimiz bayram sonuna kadar devam edecek” diye konuştu.
Son teknoloji kesimhane
Son teknolojiyle kurulan kesimhanenin çalışma sistemi hakkında da bilgi veren Başkan Tuna, “Vatandaşlarımız kurbanlıklarını satın aldıktan sonra, gönül rahatlığıyla yine aynı yerde kestirebilecek. Kurbanlıkların kesme işlemi profesyonel kasaplarca gerçekleştirilecek. Daha sonra raylı sistem aracılığıyla derisi yüzülüp içi tamamen temizlenen kurbanlıklar en son aşamada ise dört parça halinde sahiplerine teslim edilecek” dedi. Başkan Tuna, günde 1500 hayvanın kesilebileceği kesimhanede, vatandaşların 15 dakika gibi bir sürede kurbanlarını kesilmiş olarak teslim alabileceklerini söyledi.