Yenimahalle’yi sporda da öncü yapan Yenimahalle Belediyesi, ilçeye kazandırdığı spor tesislerinde birbirinden farklı ve popüler branşlara ev sahipliği yapıyor. Belediye, Eylül ayında start vereceği ‘nefes terapisi’ ile Yenimahalleliler’in ruhsal, fiziksel ve duygusal sıkıntılarına çözüm olmayı hedefliyor.
İlçe genelinde 3 ayrı tesiste platesten yogaya, insanityden yüzmeye kadar çok sayıda branşla vatandaşları spora teşvik eden belediye, Eylül ayında start vereceği ‘nefes terapisi’ ile Yenimahalleliler’in ruhsal, fiziksel ve duygusal sıkıntılarına çözüm olmayı hedefliyor. Nefes ve Yaşam Koçu Neşe Doğru ile Eylül ayında Hacı Sabancı, Turgut Özakman ve Bülent Ecevit Yüzme Havuzu ve Spor Tesisleri’nde başlayacak olan nefes terapileri, üst üste gelen sorunlara, depresyonlara, streslere ve daha birçok olumsuz ruh haline çözüm olacak.
Yenimahalle Belediyesi Hacı Sabancı Yüzme Havuzu ve Spor Tesisleri’nde nefes terapisini bir seanslık uygulama ile tanıtan Neşe Doğru, “Nefesi açılan insanın hayatı değişir” dedi. Yapılanan uygulamanın kesinlikle tıbbi bir işlem olmadığını belirten Doğru, insanların 30 dakikalık 5 seansla kendilerindeki değişimi fark edebileceklerini söyledi. 2010 yılında yaşadığı bir sağlık sorunu ile birlikte nefesle tanıştığını anlatan Doğru, “İnsan fiziksel, zihinsel ve ruhsal olarak sağlıklıysa gerçekten sağlıklıdır. Bunlardan bir tanesi bile eksikse o insan sağlıklı değildir. Tüm hastalıklarımızın kökeni de psikolojiktir. Nefes seansı sonrasında kişiler hem ruhsal hem duygusal hem de bedensel iyileşme gösterir. Bağışıklık seviyeleri güçlenir ve hastalıkları değişmeye, iyileşmeye başlar. Hayata bakış açıları değişir. Hayatın içerisinde çok fazla negatif duygu var. Hem bedenimizi hem zihnimizi bu duygulardan arındırmak nefes terapileri ile mümkün” dedi.