Meteoroloji Genel Müdürlüğünün bugün için sarı uyarı yaptığı iller arasında yer alan Ankara'da akşam saatlerinde sağanak yağış etkili oldu.

ankara-sel-5-khDW_cover.jpg

VALİ ŞAHİN AÇIKLADI: 21 YAŞINDAKİ GENÇ KIZ HAYATINI KAYBETTİ
Ankara bir kez daha sağanak kâbusu yaşadı. Vali Vasip Şahin, "Sağanak nedeniyle su basan bir evde 21 yaşındaki genç bir kız hayatını kaybetti" açıklamasında bulundu.

Binaya gelerek inceleme yapan Şahin, binanın bir anda suyla dolduğunu belirterek, 'Eksi 1'de olduğu için oraya tamamen sular dolmuş. Orada hayatını kaybetti vatandaşımız. Komşusu çocuğun yardım talebini, sesini duyduğu için o da haklı olarak sinir krizi geçirdi. Arkadaşlarımız, bütün ekipler, dalgıçlar herkes hemen buraya yönlendirildi. Dalgıçlar kapı kapalı olduğu için ve su belli bir seviyeye kadar çıktığı için kapıyı açamadılar. Pencereden girmeye çalıştılar. Suyun tahliyesi de bir kaç motorla yapılmaya çalışıldı. Buraya ekipler en kısa sürede intikal edip, gerekli çabayı gösterdiler. Ama maalesef üzücü sonuç bir genç kızımız vefat etti. Mevcut eksi 1'in üzerindeki kota kadar, yani üst katın yarısına kadar su çıkmış. Binanın arka tarafından ani su baskını olmuş. Yardım istediğinde su belli bir seviyeyi geçmiş' ifadelerini kullandı.

ankara-sel-2-abW1.jpg

Bölgeye sevk edilen ekipler tarafından selde kaybolan 1 kişinin de arama çalışmaları devam ediyor.