Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin ve ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Turizm Meslek Yüksekokulu inşaatında incelemelerde bulundu.
ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ve ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nın yanı sıra, AGC Başkanı Mehmet Ali Dim, ALTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hilmi Bilal Sözen, ALTSO Meclis Üyesi Ahmet Dayanç, ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu inşaatında incelemelerde bulundu. ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu’nda yapılan incelemenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, ALTSO Yönetimi olarak göreve geldikleri günden bu yana eğitim çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi.
“Ara elaman sıkıntısı var”
Turizm sektöründe ara elaman sıkıntısının yaşandığı belirten ALTO Başkanı Mehmet Şahin, “Turizmci arkadaşlarımızla da yaptığımız istişareler sonucunda ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu’nu yapma kararı aldık ve Alanya’mızın tüm değerleriyle birlikte bu okul için seferber olduk. Daha önce yaptığımız açıklamalarda okulumuzu Eylül gibi ALKÜ’ye teslim edecektik. Ama hızlı çalışmalarımız neticesinde inşaatı bitirdik sayılır. Ağustos ayı gibi okulumuzu ALKÜ’ye teslim edeceğiz. Okulumuzun hizmete girmesinin ardından Alanya’mızda yaşanan ara eleman sıkıntısı ortadan kalkacak” dedi.
Şahin’den emeği geçenlere teşekkür
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu’nda büyük emeklerinin olduğuna değinen Başkan Şahin, “Tüm projelerimizde olduğu gibi Dışişleri Bakanımız okulumuz konusunda da her türlü desteği verdi kendisine çok teşekkür ederim” dedi. TGF Genel Başkan Vekili ve AGC Başkanı Mehmet Ali Dim ise, ALTSO’nun önemli bir misyon üstlendiğini belirterek, “Alanya şartlarında bu proje büyük başarı. Alanya da katkı sağladı. Öğrencilerimizin sağladığı ekonomik katkıyı göz ardı edemeyiz. Alanya’nın öğrenci şehri olmasında üniversiteler önemli bir misyon edinecek” diye konuştu.
“Turizm buranın can damarı”
ALKÜ Rektörü Pınarbaşı da şöyle konuştu: “Alanya bir turizm beldesi. Turizm buranın can damarı. Alanya gerçekten çok güzel bir üniversite şehri olacak. Burası Türkiye’nin önde gelen şehri ve üniversitesi olacak. Eylülde öğrenci sayımızın 8 bin civarına çıkmasını bekliyoruz. En büyük sıkıntımız yer. O yüzden bu bina bize can simidi gibi olacak. İyi ki başkanımız burayı yaptırdı. Kendisini tebrik ediyorum, ayrıca çalışmalarından dolayı da çok teşekkür ederim.”