Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Yörük Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (YÖRSİAD) toplantısına katıldı.
YÖRSİAD’ın her ay düzenlediği kahvaltılı toplantısına ATSO Başkanı Davut Çetin katıldı.
Toplantıda YÖRSİAD Başkanı Semih Beken, “iş dünyası olarak sıkıntılı bir dönem geçiriyoruz. Antalya’mızda yaşanan turizm ve tarımdaki sıkıntılar birçok bağlı sektörü de etkilemekte. Antalya’mızda yaşanan son gelişmeleri ATSO Başkanımızın detaylı analizleri ile öğrenme fırsatı buluyoruz” dedi.
YÖRSİAD BU YILDA İFTAR ÇADIRI KURACAK
YÖRSİAD’daki çalışmaları da değerlendiren Beken, “YÖRSİAD olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. YÖRSİAD Akademi olarak toplantılarımız devam ediyor. Bu arada yine en büyük projelerimizden birisi olan İftar Çadırımızı bu yılda kuracağız. Her yıl Çallı’da kurduğumuz iftar çadırımızı bu yıl Kadınyarı olarak bilinen eski İl Özel Müdürlüğünün yıkıldığı alanda kurulan yeni parkta açacağız. Bu konuda Büyükşehir Belediyemize verdikleri yer desteği için teşekkür etmek istiyorum.”
ATSO Başkanı Davut Çetin ise Türkiye’de yaşanan sıkıntıları ve Antalya’ya yansımalarını Yörük Sanayici İş Adamlarıyla paylaştı. YÖRSİAD’ın çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Çetin, “Antalya’da yer alan genç SİAD’ların çalışmalarını yakından taktir ederek izliyorum. Kent için katma değer üretmeye çalışan SİAD’lardan bir tanesi de YÖRSİAD. Şu an derneğin gündeminde olan Uluslar arası Antalya Ekonomi Zirvesi bizleri de oldukça heyecanlanırdı. Bu konuda ATSO olarak bizde elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Bu konu Antalya ve Antalya’nın İş Dünyası için oldukça önem taşıyor. Bu projeyi gündeme getiren ve hayata geçirmeye çalışan YÖRSİAD’ı bir kez daha kutluyorum” diye konuştu.
“SORUNLARI ANKARA’YA İLETİYORUZ”
Antalya Ekonomisinin Rusya Krizi nedeniyle zor bir süreçten geçtiğini belirten Başkan Çetin, Antalya’nın sorunlarını ilgili Bakanlar ile paylaştıklarını ve hazırladıkları dosyaları bakanlara sunduklarını ve çözüm için kendileri ile diyalog halinde olduklarını söyledi.
Başkan Davut Çetin, Kent ekonomisini canlandırmak adına Tanıtım A.Ş. koordinasyonunda bu yıl Antalya il genelinde alışveriş günleri düzenlediklerini belirterek, “Burada amacımız Antalya’nın tüm ilçelerini kapsayan bu etkinlik ile amacımız ticarete canlılık getirmek, tüm esnafımıza katkıda bulunmak olacak. 77 Gün sürecek etkinlik süresince kredi kartı ile yapılan her 25 TL’lik alışveriş için bir çekiliş hakkı kazanılacak. Bundan ATSO üyesi olsun olmanın tüm esnafımız yararlanacak. YÖRSİAD üyelerinin de bu konuda gereken desteği vereceğinden kuşkumuz yok” dedi.