CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, 11 Nisan 2016 günü yapılan Antalya Büyükşehir Meclisi Toplantısı’nda, CHP grubu içerisinde Reşat Oktay, Erol Özkarabekir ve Zafer Yörük’ün tutumu ve Özkarabekir ile Oktay’ın hakaretli, küfürlü tartışmalarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Esen, isim vermeden Özkarabekir ve Yörük’ü işaret ederek “iki Büyükşehir Meclis Üyesi, İl Yönetim Kurulu kararı gereği kesin ihraç talebi ile tedbirli olarak Disiplin Kurulu’na sevk edilmiştir” dedi.
Sevk edilen iki isim tedbirli olarak sevk edilmesi ve üyeliklerinin askıya alınması nedeniyle bundan sonra parti içerisindeki hiçbir faaliyete katılamadıkları gibi Büyükşehir Meclisinde de bağımsız koltuklarda oturacaklar.
“BÖYLE DAVRANANLARA HOŞGÖRÜLÜ OLAMAYIZ”
Bir elin parmaklarını geçemeyecek sayıda partililerin mecliste CHP grubuna yakışmayacak hareketlerde bulunduğunu söyleyen Esen, bu durumu büyük üzüntüyle takip ettiklerini kaydetti. Bu türden durumlara hoşgörü gösterecek durumda olmadıklarını da belirten Esen, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütünlüğünü ve itibarını zedeleyen, kamuoyunda partimiz hakkında son derece olumsuz ve haksız bir algının oluşmasına sebebiyet veren böylesi tutum ve davranışlara karşı hoşgörü gösterecek durumda olmadığımız gibi partimizin onur ve haysiyetini korumakla görevli olduğumuzun da bilincindeyiz. Demokrasi, ister genel kapsamda ister parti içinde olsun, Cumhuriyet Halk Partisi’nin en yüksek idealidir. Ancak CHP çatısı altında belli görevlere seçilmiş olanların parti disiplinine riayet etmekle yükümlü oldukları, her türlü davranış ve beyanlarında öncelikle "partili" olmaktan doğan sorumluluklarını gözetmeleri gerektiği de unutulmamalıdır” dedi.
“PARTİ KARARINA UYMAMAK DİSİPLİNSİZLİKTİR”
Parti içerisinde demokrasi olduğu vurgusu yapan Esen, açıklamasında davranışların disiplinsizlik olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:
“Parti içi demokrasi, partinin kararını ortaya çıkaran sürecin demokratik biçimde yürütülmesi ve herkesin bu süreçte fikrini serbestçe ortaya koyup savunabilmesini ifade eder. Ancak partinin karar ve iradesi ortaya konulduktan sonra buna aykırı davranmak, demokrasi değil disiplinsizliktir. Hele ki böyle disiplinsiz davranışlar ortaya koymak suretiyle partimizin bütünlüğünü ve kamuoyu nezdindeki itibarını zedelemek, örgütümüzün hiçbir şekilde görmezden gelebileceği bir durum değildir. Hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisi’nin manevi şahsiyetinin üzerinde değildir. Hiç kimse kendisini örgütün üzerinde göremez. Sıfatı her ne olursa olsun hiçbir şahıs, hiçbir denge ve hiçbir siyasi menfaat Cumhuriyet Halk Partisi’nin itibar ve haysiyetinden daha önemli kabul edilemez. CHP Örgütü, CHP’nin manevi şahsiyetini ve bütünlüğünü korumakla görevli ve bu görevini yerine getirmek konusunda kararlıdır” dedi.
TEDBİRLİ OLARAK KESİN İHRAÇ TALEBİ
İl Başkanı Esen, CHP’li iki üyenin tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildiğini ve belirterek “Gelinen noktada, partimizin yetkili organlarınca alınmış karara aykırı hareket ederek parti disiplinini ihlal ettiği, partimizin bütünlüğünün ve itibarının zedelenmesine sebebiyet verdiği ve tüm iyi niyetli çabalarımıza rağmen aynı tutumunda ısrar ettiği tespit edilen iki Büyükşehir Meclis Üyesi, İl Yönetim Kurulu kararı gereği kesin ihraç talebi ile tedbirli olarak Disiplin Kurulu’na sevk edilmiştir. Ayrıca yaşanan olayın tüm yönleri ile araştırılması ve sorumluların tespiti için gerekli işlemler başlatılmış olup, ihmali ya da ihlali tespit edilen şahıslar hakkında da gecikmeksizin gereğinin yapılması konusunda aynı kararlılığı taşımaktayız” dedi.