Döşemealtı Belediyesi’nin çocuklara ve gençlere yönelik desteği yaz kurslarında da devam ediyor. Son iki yıldır düzenli olarak gerçekleştirilen yaz kurslarına katılan kursiyerlere Döşemealtı Belediyesi, çanta, forma, şort, tozluk ve defter yardımı ile servis hizmeti veriyor.
13 Branşta bin genç
Döşemealtı yaz kursları bu yıl, futbol, basketbol, voleybol, hentbol, badminton, halter, Mua-i Tai, tekvando, güreş, İngilizce, bilgisayar, halkoyunları, satranç, bisiklet, judo ve halter branşlarında düzenlendi. Halter, judo ve bisiklet branşlarına talep olmaması nedeniyle iptal edildi.
Döşemealtı Belediyesi’nin katkılarıyla, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü organizasyonunda düzenlenen ‘Döşemealtı Yaz Kursları’ yaklaşık 2 ay boyunca devam edecek. Kurslara 7-14 yaş grubunda ki çocuklar ve gençler katıldı.
İngilizce ve bilgisayar kurslarına büyük ilgi var
Döşemealtı yaz kurslarına futboldan sonra en büyük ilgi İngilizce ve Bilgisayar kursları oldu. Futbol antrenmanları Yeşilbayır Mahallesi Şehit Er Tevfik Cebeci Stadı’nda yapılırken voleybol, mua-i tai, tekvando ve badminton kursları Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne ait Kapalı Spor Salonunda, İngilizce ve Bilgisayar dersleri Mustafa-Ayten Aydın Anadolu Lisesi’nde, güreşler Döşemealtı Belediyesi’nin güreş salonunda, Basketbol kursları da Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi salonunda gerçekleştiriliyor.
Yaz kursları sosyal, sportif ve zihinsel açıdan önemli
Döşemealtı Yaz kurslarının önemine değinen Belediye Başkanı Turgay Genç, 4 kurumun işbirliği ile düzenlenen kurslara katılan öğrencilere teşekkür etti. Başkan Genç, “Çocuklarımızın sosyal, sportif ve zihinsel olarak gelişimine katkı sağlayacağına inandığımız yaz kurslarımız büyük bir özveri ile devam etmektedir. Emeği geçen belediye personelime, ilgili kurumların emekçilerine, kurs hocalarımıza çocuklarımıza ve ailelerine teşekkür ederim” dedi.