Kepez Belediyesi’nin desteği ile down sendromlulardan oluşan mehteran takımı, ilk gösterilerini yaptı.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği’ni ziyaretinde mehteran takımı kurulması kararlaştırılmıştı. Bu amaçla Antalya Kepez Meslek Eğitim Kursları (AKMEK) bünyesinde Halk Oyunları Öğretmeni Ali Uşaklı tarafından 18 down sendromlu gence mehteran eğitimi verildi. 6 ayı kapsayan kursun 3. ayı tamamlamasının ardından down sendromlu geçler, AKMEK’in yıl sonu sergisinde ilk mehteran gösterilerini yaptı. Özel gençler, disiplin içerisinde mehteran gösterisini sundular.
Tuğ, nakkare, zil ve davul coşkuyla çalındı, kırmızı beyaz ve yeşil sancaklar dimdik taşındı, Mehter Marşı, Hücum Marşı büyük bir coşkuyla söylendi.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, özel çocuklardan oluşan mehteran takımı ve sunumlarını izledi. Tütünücü, “Hayatımda çok kez mehter konserleri izledim. Ama hiç bu kadar hisli olanını hatırlamıyorum. Çok yüksek bir azmin ve gayretin neticesi olan bu mehter takımı, Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği’nin ve belediyemizin ortak işbirliği içerisinde gerçekleştirdiği bir çalışmaydı. Onlarla gurur duydum. Onlara el uzatmakla, destek vermekle iyi bir iş yapmışız. Engelli kardeşlerimizi, yavrularımızı hayatın içerisine çekebilmek, onları sosyalleştirebilmek, ailelerine müstesna bir ortamı yaşatabilmek, ailelerine bu konser ile farklı bir gururu yaşatabilmek yaptığımız hizmetlerin en ulvilerinden birisidir. Her zaman onların yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Başkan Tütüncü, konuşmasından sonra Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği Başkanı Gülcan Ayı, sahneye davet ederek, kendisini izleyicilere alkışlattı.
Tütüncü daha sonra eşi Ayşe Tütüncü ile mehteran takımındaki özel çocuklar ve aileleriyle fotoğraf çekildi.