Antalya’nın Gazipaşa ilçesi, Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından yıl sonu sergisi açıldı.
Gazipaşa Belediyesi Fuar Alanında gerçekleşen açılış törenine Gazipaşa Kaymakamı Kadir Ekinci, Belediye Başkanı Adil Çelik, Garnizon Komutanı Görkem Güncan ve İlçe Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı ve vatandaşlar katıldı. Törenin açılışında Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Doğan, yüzde yüz çözüm sloganı ile ilçe halkına hizmet vermeye gayret ettiklerini söyledi.
Gazipaşa Halk Eğitimi Merkezi olarak birçok ilke imza attıklarını belirten Doğan, “12 kursiyer ve öğretmen ile uygun kurs alanını bulduktan sonra hemen hemen açamayacağımız kurs yok gibidir. Burada esas olan ve bizi yönlendiren, sizin talep ve isteklerinizdir. Kurslarımızın çeşitliliğinin artması siz değerli halkımızın bize getireceği taleplerle mümkündür" dedi.
Kaymakam Kadir Ekinci ise Gazipaşa nüfusunun sadece yüzde 10’unun kurslardan faydalandığını geriye kalan yüzde 90 kısmın kurslarla tanışmadığını söyledi. Gazipaşa halkının halk eğitimi kurslarına önem vermesi gerektiğine vurgu yapan Ekinci, “Halk Eğitimi Merkezleri hepinizin bildiği üzere, 7’den 70’e toplumun tüm kısmını kucaklayan bir yapıya sahiptir. Bu yapıya içerisinde her yaşa hitap eden aynı zamanda her türlü ilgiye ve çağın gereklerine uygun, yeni alanlarda açılacak kurslarla birlikte, toplumumuzun tamamını kuşatacak şekilde yeniden dizayn edilmiştir. Dolayısıyla kurslarımızda hizmet alan, eğitim alan ve bu eğitimlerini özellikle, temennimiz o dur, günlük hayatlarına yansıtabilen kursiyerlerimize, halk eğitim kurslarına katıldıkları için teşekkür ediyorum" diye konuştu.
GÖSTERİLER BEĞENİ TOPLADI
Yapılan konuşmaların ardından, kursiyerler hünerlerini sergiledi. Halk oyunları, güreş ve tekvando gösterilerinin ardından keman, gitar ve bağlama dinletileri davetlilerin beğenisine sunuldu. Halk Eğitimi Merkezi’nin açtığı kursların tanıtıldığı geçiş merasiminin ardından sergi açılışı gerçekleştirildi.