Kepez Belediyesi, Avni Tolunay Mahallesi’nde yapımını başlattığı 70 dönümlük kent parkıyla yeni bir sosyal aktivite ve dinlenme alanı daha kazandırıyor.
Kent Ormanı, Dokuma Park, Kepez Park Orman, Macera Parkı ve seyir terasından sonra kent parkı mantığıyla büyük bir yeşil alan yatırımı da Avni Tolunay Mahallesi’ne yapılıyor.
Antalyalıları doğa içerisinde sosyal aktivite ile buluşturacak kent parkı, Çakırlar Yolu olarak bilinen Hürriyet Caddesi’ndeki işlevini yitiren Tek Sarnıç Mesire Alanı’na inşa ediliyor. Park alanında ilk olarak dolgu ve yağmur suyu drenaj çalışması gerçekleştirildi. Dolgu çalışmasıyla park arazisi ve Hürriyet Caddesi arasındaki kot farkı ortadan kaldırıldı.
Antalya’ya 2. Masal parkı
Başkan Hakan Tütüncü’nün ilçenin batısındaki mahallelere sözü alan kent parkında Kepez’in ve Antalya’nın 2. masal parkı da bulunuyor. 3 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak olan masal parkında, Şrek, Ece ile Efe, Alvin ve Sincaplar, Ayı Kardeşler, Demir Adam, Karlar Kraliçesi, Batman, Pepe ve Şila gibi çizgi film kahramanlarının heykelleri yer alacak.
Maliyeti 2 milyon 666 bin TL
70 dönümden oluşan Tek Sarnıç Kent Parkı’nda, botanik parkla birlikte piknik alanları, bin 135 metre yürüyüş yolu, 615 metre bisiklet yolu, voleybol çizgilerinin de ekleneceği iki adet basketbol sahası olacak. Parka ismini veren sarnıcın tarihi değeri de korunacak. Parkta ayrıca restoran, açık hava spor aletleri ve çocuk oyun alanları da hizmet verecek.
Kent parkı, ihale yöntemiyle inşa edilecek. Parkın ihale bedeli ise 2 milyon 666 TL. Yapımı devam eden parkın, bu yılsonunda hizmete açılması planlanıyor.