Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesajı yayınladı.
Başkan Köksoy mesajında; "Rahmetiyle, bereketiyle, mağfiretiyle mübarek ramazan ayına elveda demenin hüznü ile; sevinç, neşe ve kardeşlik duygularının dalga dalga yayıldığı Ramazan Bayramına ulaşmanın mutluluğunu birlikte yaşıyoruz. Cenab-ı Hak eksiğiyle, noksanıyla ibadetlerimizi kabul etsin.
Bayram, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının zirveye ulaştığı, maddi ve manevi dayanışmanın pekiştiği, dost ve akraba ziyaretlerinin yoğunlaştığı günlerdir. Bayramı fırsat bilerek, birbirimize olan sevgimizi, kardeşliğimizi gösterelim. Peygamber efendimiz de bir hadis-i şerifinde “Birbirinizle münasebeti kesmeyin. Birbirinize arka çevirmeyin. Birbirinize kin ve düşmanlık beslemeyin. Birbirinizi kıskanmayın. Ey Allah’ın kulları kardeş olun!” şeklinde buyurarak bizleri bayramlarda dost, komşu ve akrabalarımızın ziyaretine teşvik ediyor
Bu mübarek aylarda ülkemizdeki terör katliamları, tüm İslam coğrafyasında cereyan eden baskı ve zulümler, son olarak da şehrimizdeki sel afeti sebebiyle Ramazan Bayramına buruk bir sevinçle giriyoruz. Bu vesileyle terörist eylemleri yapanları, planlayanları, besleyenleri lanetliyor; hain saldırı ve eylemlerde şehit olanlara Allah-ü Teâlâ’dan rahmet, yakınlarına sabır ve metanet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Şehrimizdeki sel afetinden etkilenen afetzede hemşerilerimize de geçmiş olsun diyor, bir kez daha yanlarında olduğumuzun bilinmesini istiyorum.
Devletimiz ve milletimizin yükselmesi, yücelmesi, güçlenip kuvvetlenmesi, birlik ve beraberlik içinde yaşamamıza bağlıdır. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Rabbimiz vatanımızı, milletimizi korusun, birliğimizi ve kardeşliğimizi daim kılsın.
Bu bayram vesilesiyle hemşehrilerimizle, belediyemizin bazı yatırım, proje ve çalışmalarıyla ilgili bilgileri paylaşmak istiyorum. 2011 yılından beri şehrimizde alt yapı çalışmalarına ağırlık vererek bu doğrultuda çalışmalar yaptık. 2 etap proje ihalesi ile yaklaşık 135 km kanalizasyon, 25 km su isale hatları, 105 km doğalgaz, 45 km Telekom ve Tedaş hatlarının yer altına alınması gibi önemli işleri bitirdik. Son olarak ana caddelerdeki yağmur suyu ana şebekelerini 15-20 Temmuz tarihinde bitirmeyi planlıyoruz. Bu çalışmaların çok sıkıntılı ve rahatsız eden çalışmalar olduğunun farkındayız. Ancak şehrimizin altyapı çalışmalarının bitirilmesi ile üst yapı ve yol çalışmaları daha sağlıklı ve iyi standartlarda yapılabilecektir.
Temmuz ve ağustos aylarında ise bütün ana caddelerde sıcak karışım asfalt yapılması için ihaleler yapılmış olup, mahalle içi yollarımızda çalışmalarımız ise zaten devam etmektedir, önümüzdeki aylarda büyük ölçüde üst yapı sorunumuzu da bitirmiş olacağız.
Yine tarihi Ardahan Kalesinin arkasındaki kayalıklarda şelale projesi yapılacağını ve tarihi çelik köprünün restorasyonunun biteceğini; Ardahan Hayvan borsasının, AVM PROJESİ’nin ve de Serhat Ulu Camii’nin yapımının hızla devam ettiğini, Hasan Sabri Paşa Kışlası’nı şehir planı içine katma projesinin, şehirlerarası otogar ve tır transfer merkezi projesinin çalışmalarının sürdüğünü, siz değerli hemşerilerimize duyurmak istiyorum. Ayrıca 5-6-7 Ağustos tarihlerinde uluslararası statü kazanan Ardahan Kültür ve Bal festivalinin yapılacağını duyurup, festivale ilimizde ve gurbetteki tüm hemşerilerimizi davet ediyorum.
Bu duygular ile tüm hemşehrilerimizle birlikte milletimizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutluyor; huzurlu, mutlu; birlik, barış ve hoşgörü içerisinde geçireceğimiz nice bayramlar temenni ediyorum.’’