Artvin Cerattepe Projesi’nde çalışmak için iş başvurusunda bulunan kişilere iş deneyimi ve meslek kazanımlarını sağlamak için Artvin Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan 10 branştaki meslek kurslarına katılmaları yönünde çağrıda bulunuldu. Etibakır Maden İşletmeleri A.Ş. kendilerine iş başvurusunda bulunan kişilerin Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan bu kurslara katılarak belge almaları yönünde çağrıda bulunarak iş başvurusunda bulunanların belge olarak meslek edinmeleri için özendiriliyor.
Artvin Halk Eğitim Merkezi 10 Branşta kurs açmaya karar verdi. Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan Otomotiv Lastik Onarımcısı, Loder İş Makinesi Operatörü, Tehlikeli Ve Çok Tehlikeli İşlerde Kaynakçılık, Beton Püskürtme Makineleri Operatörü (Robot), Kazıcı-Zemin Delgi Delik Delme (Sondaj) Operatörü, Tehlikeli Ve Çok Tehlikeli İşlerde Mekanik Nezaretçiliği, Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Makine Bakım ve Onarım, Tehlikeli Ve Çok Tehlikeli İşlerde Topografya Hizmetleri (Topoğraf), Tehlikeli Ve Çok Tehlikeli İşlerde Kazı, Tahkimat, Söküm İşleri (Tahkimatçı), Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Otomotiv Elektromekaniği (Oto Elektrik) branşlarında açılacak kurslarda eğitim verilecek. Yetkili ve alanlarında uzman kişiler tarafından verilecek olan eğitimlere katılarak başarılı olan kursiyerlere belgeler verilecek.
Etibakır A.Ş. Sertifikalı Kişilere Öncelik Tanıyacak
Artvin Cerattepe Projesi’nde çalışmak için kendilerine iş başvurusunda bulunan işçilerin iş deneyimi kazanmaları ve meslek edinmelerini sağlamak amacıyla özendirme çalışmasında bulunuluyor. Şirket yetkilileri tarafından geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen mülakatlarda iş başvurusunda bulunan işçilerin belgeli kişilerin sayısının az olması ve iş tecrübe eksikliklerin olması nedeniyle Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan bu kurslara başvurarak eğitim görmeleri talep edilerek işçilerin meslek sahibi olduklarına dayalı belgeleri almaları konusunda çağrıda bulunuldu. İşçilerin Halk Eğitim Merkezi’ne müracaat ederek 10 branşta açılan kurslara katılarak sertifika alan işçilerin iş deneyimi açısından daha uygun görülerek işlere yerleştirilebilecekleri yönünde yapılan çağrıya işçilerin uymaları noktasında gerek mülakatlarda gerekse de atılan SMS mesajlarında telkinlerde bulunulduğu belirtildi.