ADANA (AA) - Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında kapatılan Kanuni Üniversitesinin genel sekreteri Mahmut Açıl ile Burç Okullarında öğretmenlik yapan Uğur Dündar Bakan'ın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar Açıl ve Bakan, tutuklu bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) katıldı.

Sanıkların avukatlarının geldiği duruşmada söz verilen sanık Açıl, daha önce çalıştığı üniversiteden ayrılmasının ardından işsiz kaldığını söyledi.

Kanuni Üniversitesine iş başvurusunda bulunduğunu belirten Açıl, "Başvurum kabul edilince genel sekreter olarak çalışmaya başladım. Buraya girmek için kimseden aracılık istemedim." dedi.

Öğretmen Bakan ise maaşlarının Bank Asya’ya yattığını, okulda yapılan sohbet toplantılarından ise haberinin olmadığını ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, her iki sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Sanıklar hakkında "FETÖ/PDY örgütüne üye olmak" suçundan onbeşer yıl hapis istemiyle hazırlanan iddianame, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti. Sanıklar Açıl ve Bakan’ın evlerinde yapılan aramalarda "Fethullah Gülen'in kitapları ve çok sayıda örgütsel doküman" ele geçirildiği belirtilen iddianamede, her iki sanığın da Fethullah Gülen'in talimatıyla örgütün iletişimde kullandığı "ByLock" programını kullandıkları kaydedilmişti.