Aydın’da devam eden FETÖ-PDY soruşturması kapsamında Karacasu Kaymakamı Yavuz Gül’ün de aralarında bulunduğu 17 kamu görevlisi gözaltına alındı.
Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından il genelinde yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında dün akşam saatlerinde Aydın Valiliği’ne çağrılarak görevden uzaklaştırıldığı tebliğ edilen Karacasu İlçe Kaymakamı Yavuz Gül, evinde gözaltına alındı. Gül’ün ardından Aydın’da görev yapan bir kaymakam adayının daha gözaltına alındığı öğrenildi.
Adliyede 15 kişi gözaltına alındı
Aydın Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerinin Aydın Adliyesi’ndeki savcılık katındaki odalarda gerçekleştirdikleri aramalar ise akşam saatlerinde tamamlandı. Operasyonda çoğu savcı katibi olmak üzere 15 adliye çalışanı gözaltına alındı. Aramalarda el konulan dokümanlar, delil torbalarıyla adliyeden çıkartıldı.
Bugün gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 1 kaymakam, 1 kaymakam adayı ve 15 adliye çalışanı sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü’ne getirildi.