15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında Bursa’da İl Jandarma Komutanlığında görevli 1 yüzbaşı ile 2 astsubay başçavuş daha gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, darbe girişiminin ardından kendisini Bursa’da sıkı yönetim komutanı ilan eden Bursa İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş, emri altındaki subay ve astsubaylar ile toplantı yapmak istemiş, kendisine gönderilen sözde sıkıyönetim görev dağlım listesini Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Seyfullah Saldık’a uzman çavuş ile gönderince Garnizon komutanı tarafından derdest edilerek polis ekiplerine teslim edilmişti. Darbenin Türk halkı tarafından püskürtülmesinin ardından 81 ilde olduğu gibi Bursa’da da harekete geçen polis, Albay Yurdakul Akkuş ile eski Ağrı İl Emniyet Müdürü Bayram Çoşkun’unda aralarında bulunduğu 13 kişiyi gözaltına aldı. ’Silahlı terör örgütüne üye olmak’ ve ’Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek’ suçlarından Adliyeye sevk edilen şahıslardan 12 si tutuklanırken 1 kişi adli kontrol kaydıyla serbest bırakıldı.
Öte yandan Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri FETÖ terör örgütü ile bağlantılarının bulunduğu tespit edilen Bursa İl Jandarma Komutanlığında görevli 1 yüzbaşı ile 2 astsubay başçavuşu da bu gün akşam saatlerinde gözaltına alarak Emniyet Müdürlüğüne getirdi. Sorguları devam eden zanlıların yarın adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.