Diyarbakır’da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kenti Şanlıurfa ve Elazığ’a bağlayan yollar tedbir amaçlı ulaşıma kapandı. Araç kuyrukları oluştu.
Diyarbakır’da etkili olan kar ve tipi ulaşımda aksamalara neden oldu. Diyarbakır-Elazığ yolu akşam saatlerinde Ergani ilçesi 3.kilometrede ulaşıma kapanırken Diyarbakır-Şanlıurfa yolu da gece saatlerinde bastıran tipi ve kar nedeniyle 20. kilometrede ulaşıma kapandı. Tedbir amaçlı araçların geçişine izin verilmeyen yollarda araç kuyrukları oluşurken çok sayıda köy yolunun da ulaşıma kapandığı öğrenildi. Kar yağışının gün boyunca etkili olduğu kentte karayolları ekiplerinin yollarda kar küreme ve tuzlama çalışmaları devam ediyor. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu yollarda Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve ambulanslar, olası durumlara karşı hazır bulundu. Kent genelinde maddi hasarlı birçok kaza yaşanırken yolda mahsur kalan araç sahipleri de araçlarına zincir takmak için yoğun çaba harcadılar.
Meteoroloji Diyarbakır Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, kar yağışının bugün etkisini kaybedeceği ancak, sonraki üç gün aralıksız devam edeceği kaydedildi.