İzmir’in Konak ilçesinde bulunan Hilal İZBAN durağı bitişiğinde 4’ü çocuk 7 kişi, güpegündüz uyuşturucu kullanıp yolculara sataşıp zorla sigara ve para istedi. Polis ekiplerinin bölgede daha önce defalarca kontrol yapmış olması ise hiçbir fayda göstermedi.
İzmir Banliyö Sistemi’nde bulunan Hilal İZBAN durağını kullanan yolcular hemen hemen her gün durak bitişiğinde toplanıp uyuşturucu madde ve hap alan bir grup ile karşılaşıyor. En son olarak dün iş çıkış saatinde, İZBAN durağı duvarının bitişiğinde toplanan 4’ü çocuk 7 kişi, iddiaya göre uyuşturucu madde ve hap aldı. Madde kullanan çocuklar, gelen İZBAN trenlerine herkesin gözü önünde taş atarken, diğer çocukların ise durakta bekleyen yolculardan zorla sigara, ateş ve 1 lira istediği görüldü. Uyuşturucu alan gruptan korkan yolcular durağın köşesinde durabildi. her gün korku ile durağa geldikleri belirten vatandaşlar, bölgenin bu gençlerden arındırılmasını istiyor.
İzmir’in merkezi Konak’ta yer alan Hilal İZBAN durağında daha önce polis ekipleri tarafından bir çok kez denetim yapıldığını bildiren vatandaşlar, "Görülüyor ki yapılan denetimlere rağmen bir sonuç elde edilememiş. Bu konu ile ilgili daha etkim mücadele edilmeli" diye istekte bulundular.