Kahramanmaraş’ta özel bir hastane yapımında çalışan işçiler, yüklenici firmadan maaşlarını alamadıkları gerekçesi ile grev yaptı.

Kentte özel bir hastane yapmak için başlatılan inşatta, işçiler maaş alamadığı gerekçesi ile eylem yaptı. Sabah saatlerinde toplanan işçiler, seslerini duyurmak adına eylem yaptı. 
Burada Haber 46’ya açıklamada bulanan bir işçi: “Maaş almayan 150 kişi var. 1 aydan bu yana maaş alamıyoruz. Yüklenici inşaat firması ve özel hastaneden maaş alamıyoruz. 1 aydan bu yana, ‘Bir gün, gel, yarın gel?’ deniyor. Haziran ayından bu yana burada çalışıyoruz. Kimse parasını alamıyor. Aldığımız bir maaş. Okula giden çocuklarımız var, masraflarımız var. Ev masrafı var. İnşaatın üstlenici firması ben özel hastaneden para alamadım diyor. 1 haftadan bu yana buradayız. Sigortamız yatıyor. Şu anda hiç maaş alamadık”
HASTANE YETKİLİLERİ AÇIKLAMA YAPTI
Hastane Yetkilileri Haber 46'ya yaptığı açıklamada; “İnşaat bizim işimiz değil. Yüklenici bir firma ile anlaştık ve inşaatı verdik. Hastane yönetimi olarak Yüklenici firmaya her ay düzenli şekilde işçilerin ödemesini yaptık. Ama firma işçilerin maaşını yatırmamış. Firma ile görüştük, inşaat firması 2 gün içerisinde işçilere yaşattığı mağduriyeti sonlandıracak böyle bir tahüt aldık. Kimseye bu günlerde mağduriyet yaşatmayız”

HABER FOTOĞRAFLARI - TIKLA

Haber46 Haber Merkezi