Beyoğlu’nda direksiyon hakimiyeti kaybolan motosiklet ile minibüs ve otobüsün karıştığı trafik kazasında kasksız motosiklet sürücüsü ağır şekilde yaralandı.
Kaza, akşam saatlerinde Dolmabahçe Caddesi Bezm-i Alem Camisi karşısı, Karaköy yönünde meydana geldi. Yasin E. idaresindeki plakasız motosiklet, direksiyon hakimiyeti kaybolunca il olarak aynı yönde seyreden minibüse, ardından da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait yolcu otobüsüne çarptı. Çarpmanın etkisiyle metrelerce sürüklenen motosiklet sürücüsü E., ağır şekilde yaralandı. İddiaya göre kasksız olduğu öğrenilen Yasin E.’nin kullandığı motosiklet, direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce 34 YS 0255 plakalı minibüse, daha sonra Ferahevler -Kabataş seferini yapan İBB’ye ait 34 UR 8920 plakalı toplu taşıma aracına çarptı. Başında kaskı olmadığı ileri sürülen E., ağır şekilde yaralandı. Kazayı gören vatandaşlar durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Yaralı sürücü için olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, o sırada yoldan geçen ve sağlık görevlisi olduğu sanılan bir kadın yaralı sürücüye uzun süre kalp masajı yaptı. Daha sonra kaza bölgesine ulaşan 112 Acil Servis ekipleri, kalbi duran Yasin E.’ye ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Ağır yaralı sürücü, ambulansa konarak hastaneye sevk edildi.
Hastane kaynakları, ağır şekilde yaralanan Yasin E.’nin durumunun ağır olduğunu, hayati tehlikeyi atlatamadığını bildirdi.
Minibüs sürücüsü kazanın kendisiyle bir alakasının olmadığını söylerken, otobüs sürücüsü de motosiklete kendisinin çarpmadığını ifade etti. Polis ekipleri kazaya karışan tarafları ifadesini almak üzere polis merkezine götürürken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.