Kahramanmaraş'ta yaklaşık dört yıl önce meydana gelen olayları yeni yaşanmış gibi farklı illerden ve farklı sayfalardan paylaşan provokatörler Türkleri, Suriyeli vatandaşlara karşı kışkırtmaya çalışıyor.

YENİ HEDEF ''KAHRAMANMARAŞ''

Ülkede iç karışıklık çıkartmak için dört bir yandan saldıran hem yurt içinden hem yurt dışından vatan hainleri ve iş birlikçilerinin şimdi ki hedefi ise Kahramanmaraş oldu. 2014 yılında Kıbrıs meydanında yaşanan ''Suriyelileri istemiyoruz'' eylemini yeni olmuş gibi sosyal medya sayfalarına servis eden kimliği belirsiz kişi veya kişiler, tüm yurtta yeniden karışıklık çıkartmaya çalışıyor. Bu defa Kahramanmaraş'ı hedef alarak karışıklık çıkartmak isteyen kişi veya kişiler, Suriyeli vatandaşlar üzerinden vatandaşları kışkırtmak istiyor. 4 Eylül günü başlayan provokatif paylaşımların bir anda sosyal medyada yayılması ile binlerce kişiye ulaştı. Özellikle videolara yapılan yorumlar ise görenleri hayrete düşürdü. Üstelik bir çok sayfa, eski videoları canlı çekilmiş gibi paylaşıyor. Buda vatandaşların kandırılmasına neden oluyor.

PAYLAŞIMLAR MERCEK ALTINDA!

Videoları paylaşan sayfaların birçoğunun ise yurt dışı kökenli olması dikkat çekiyor. Bazı sayfaların profillerinde Almaya'dan, Azerbaycan'dan açıldığı görülürken, bazıları ise yurt içinde çeşitli illere ait. Bu paylaşımlar içerisinde Kahramanmaraş sayfasının ve Kahramanmaraş'tan yapılan bir paylaşımın yer almaması da gözden kaçmadı. Henüz kim tarafından yapıldığı bilinmeyen bu paylaşımlar mercek altına alınırken, paylaşımlar öyle yayılmış ki, Kahramanmaraşlı vatandaşların dahi bir kısmı sosyal medya üzerinde ki videoların yeni yaşandığını düşünüyor. Yetkililer vatandaşların bu provokasyona karşı dikkatli olmalarını ve oyuna gelmemeleri konusunda uyarılarda bulundu. Eski videoları yeniden gündeme getirerek halkın kışkırtılmaya çalışıldığını fark eden Kahramanmaraşlı vatandaşlar ise duruma tepki gösterdi.

Kahramanmaraş'ta yaklaşık dört yıl önce meydana gelen olayları yeni yaşanmış gibi farklı illerden ve farklı sayfalardan paylaşan provokatörler Türkleri, Suriyeli vatandaşlara karşı kışkırtmaya çalışıyor.

HABER: GENÇ GAZETECİ ÖMER FARUK SALMAN