Mersin’de telefonda kendilerini ’polis veya savcı’ olarak tanıtıp bir gün önce 42 bin lirasını dolandırdıkları işçi emeklisi bir vatandaşı, ertesi gün yeniden dolandırmaya çalışan 6 kişi, suçüstü yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Mersin’de işçi emeklisi V.A.’yı cep telefonu ile arayan dolandırıcılar, kendilerini polis olarak tanıtıp, ’kimliğinin ve banka hesap bilgilerinin terör örgütünün eline geçtiğini, bu kişileri yakalamak için verecekleri hesap numarasına paralarını yatırmasını, bu hesap üzerinden suçlulara ulaşacaklarını’ söylediler. Telefonda polisle görüştüğünü sanan yaşlı adam, bankada bütün birikimi olan 42 bin lirayı dolandırıcıların verdiği hesap numarasına yatırdı. Eve dönüp olup biteni yakınlarına anlattığında dolandırıldığını anlayan V.A., Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne giderek şikayetçi oldu. Bunun üzerine yaşlı adam ile işbirliği yapan Asayiş Şube Müdürlüğü Yan-Dol Büro Amirliği ekipleri, dolandırıcıların kendisini tekrar arayabileceklerini, böyle bir durumda buluşma yeri belirledikten sonra kendilerine haber vermesini istedi.
AÇ GÖZLÜLÜKLERİ ELE VERDİ
Telefon dolandırıcıları ertesi gün V.A.’yı yeniden telefonla arayarak bankaya bir miktar daha para yatırması gerektiğini söylediler. Yaşlı adam, dolandırıcılara elinde nakit olmadığını, altınlarını verebileceğini söyleyerek telefondaki kişileri evine çağırdı, ardından polislere haber verdi. Bir süre sonra altınları almak için eve gelen T.Y., önceden tertibat alan polisler tarafından kıskıvrak yakalandı. Zanlının suç ortakları B.D., E.C. ve H.A. ise evin yakınında bekledikleri sırada polisi görerek kaçmaya çalışırken, kovalamaca sonucu yakalandı. Zanlıların Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadeleri doğrultusunda olaya karıştıkları belirlenen Y.B. ve A.E. de Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yakalanarak Mersin’e getirildi.
BAYAN ÖĞRETMENİN DOLANDIRILMA ANI KAMERALARA YANSIDI
Mersin Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan şüphelilerin, 4 ilde 8 ayrı olayda aynı yöntemle yaklaşık yarım milyon liralık dolandırıcılık olayına karıştıkları belirlendi. Zanlıların dolandırdığı kişiler arasında bir hakimin annesinin de bulunduğu öğrenildi.
Bu arada zanlıların 3 Mayıs tarihinde Mersin’de bayan bir öğretmenin 62 bin lirasını dolandırma anı ise güvenlik kameralarına yansıdı. Kamera görüntülerine göre, ağlarına düşürdükleri bayan öğretmen ile sokakta buluşan dolandırıcılardan birinin, sürekli telefonla görüşürken, bayan öğretmenin ise çantasından çıkardığı paraları dolandırıcıya verdiği görülüyor.
6 şüpheli, Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.