ADANA (AA) - ASKİ Spor Kulübü Başkanı Rahmi Pekar ve yöneticiler Adana Valisi Mustafa Büyük'ü makamında ziyaret etti.

Vali Büyük, ziyarette yaptığı konuşmada, ASKİ Spor Bayan Basketbol takımını yakından takip ettiğini ve başarılı bulduğunu belirtti.

 Adana'da basketbolunun gelişmesinde BOTAŞ basketbol takımının da emeğinin ve hakkının unutulmaması gerektiğine dikkat çeken Vali Büyük, konuşmasına şöyle devam etti.

''BOTAŞ bayan basketbol takımının da bu spor dalında büyük emeği var. Basketbol eskiden beri sevdiğimiz ve teşvik edilmesi gereken spor dallarından biri. Bu nedenle amatör spor kulüplerimizi tüm branşlarda olduğu gibi, basketbol sporu ile ilgili çalışmaları destekleme konusuna da önem veriyoruz. Yeni kurulmasına rağmen elde ettiği güzel sonuçlarla ASKİ bayan basketbol takımımız, Adana’nın tanıtımına sağladığı katkı açısından da bizleri gururlandırıyor. Türkiye Kupası’nda final oynaması, kentimizin basketboldaki yeni markası olan ASKİ bayan basketbol takımımızın Adana’yı en iyi şekilde temsil ederek yakın bir gelecekte çok daha parlak başarılara imza atacağının ipuçlarını veriyor. Bizler de sizlerin şahsında, tüm spor kulüplerimizin yanlarında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz''

- ''Önemli başarılara imza atmak için çaba sarf ediyoruz''

ASKİ Spor Kulübü Başkanı Pekar ise kulüplerinin 6 ay önce kurulduğunu ve başarılı sonuçlara imza attığını belirti.

 Pekar, ''Yeni bir takım olmamıza rağmen ligde iyi bir yerdeyiz. Türkiye Kupası’nda Galatasaray ve Beşiktaş takımlarını yenerek, Fenerbahçe ile final oynadık. Kupayı kazanamadık ama önümüzdeki yıllarda önemli başarılara imza atmak için çaba sarf ediyoruz'' diye konuştu.

Ziyarette, ASKİ Spor Kulübü As Başkan Sedat Sözlü, Genel Menajer Fatih Yücel ve Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Afşar'da yer aldı.