AK Parti Aydın İl Başkanlığı, MHP ve CHP’nin il başkanlıklarına darbe girişimine karşı oluşan halk direnişine destek verdikleri için teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.
Ziyarete AK Parti İl başkanı Ömer Özmen, Kadın Kolları İL Başkanı Seda Sarıbaş, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyelerinden Oğuz Kendirlioğlu, Ahmet Kürşat Uğur, Fatih Avni Kaymaz, Murat Sandıkçılar, İbrahim Gündeş, Nilgün Böcekli ve Aslı Karaoğlan katıldı.
AK Parti heyeti ilk olarak MHP İl Başkanlığını ziyaret etti. MHP İl Başkanı Cem Akbudak ve parti yöneticileri tarafından karşılanan AK Parti heyeti, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Ziyarette konuşan AK Parti İl Başkanı Özmen, ”15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişine karşı oluşan halk direnişine destek destek verdiğiniz için bu zor günde bizlere destek çıktığınız için teşkilatımız adına teşekkür ediyorum. Bu ülke hepimizindir. Farklı düşüncelerle ayrılsak da ortak hedefler ile beraber yürüyebilme anlayışı başarabilirsek demokrasimiz adına olağan üstü kazanımlar olarak geri dönecektir” dedi.
"Milliyetçi Hareket Partisi olarak Vatan ve Millet için her şeyi yapmaya hazırız" diyen MHP Aydın İl Başkanı Cem Akbudak da, ”Gün birlik ve beraberlik olma günüdür. 15 Temmuz darbe girişimi ülkemiz için kara bir lekedir. Bu noktada vatanımız için elimizden geleni yapmaya hazırız. Milli iradenin seçmiş olduğu insanlar ancak ve ancak halkın iradesiyle iner başka türlüsü kabul edilemez. Darbe ve ihtilallerden geçmişte en fazla zararı gören bir parti olarak demokrasinin yanındayız. Artık birlik beraberliği sağlama zamanıdır. Ülkemizin menfaatine olan her şeye varız. Muhalefet olarak güzel işleri taktirle karşılar, yanlış olanları ise düzelmesi için uyarırız muhalefet olmak bunu gerektirir. Darbe girişimini ders edinerek dış güçlere karşı birlik olunmalı ve dikkat edilmelidir. Bu ziyaretten dolayı partim adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
CHP İl Başkanlığına ziyaret
Daha sonra CHP İl Başkanlığı’na geçen AK Parti heyetini CHP İl Başkanı Bayram İnci karşıladı.
CHP’lilere verdikleri destek için teşekkür eden Ömer Özmen, "Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan sokaklara çıkın dediği andan bugüne kadar meydanlarda nöbetteyiz. Hiçbir vatandaş siyasi pati gözetmeksizin demokrasi için sokaklarda birlik beraberlik mesajı verdiler. Bu olay halkımızı tedirgin etmiş olsa da bir süre sonra normal hayat akışına döndük. Bu dönemde bizlere destek olduğunuz için teşkilatımız adına teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte ülkemiz için birlik beraberliğimizi koruyacağız. Bu durum İnşallah hayırlara vesile olur” diye konuştu.
Bu meselenin parti meselesi değil millet meselesi olduğuna vurgu yapan CHP İl Başkanı Bayram İnci ise, şöyle konuştu: ”Her zaman devletimiz üzerinde yapılan hain planlara ve saldırılara karşıyız. Partimiz yapılan hainliği karşı birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaları sürdürmektedir. Halk darbe girişimine karşı dimdik durmuş ve bir kez daha vatanın birliğini ortaya koymuşlardır. Birçok insan bu durumdan mağdur olmuştur ve biran önce bu olayların son bulmasını istemektedir. Milliyetçi Halk Partisi olarak bizlerde geçmiş dönemlerde çok zarar gördük. Devletimize ve milletimize sahip çıkarak her zaman demokrasinin yanında olacağız. Bu olay bizlere ders oldu. Bu süreçle birlikte artık birlikte hareket edilip ülkenin bütünlüğü için yeni bir sistem geliştirerek bu tür hain planlara imkan vermemeliyiz”